, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

Γιατί θα πάμε στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Γνωρίζουμε πως τα συλλαλητήρια δεν λύνουν προβλήματα. Γνωρίζουμε όμως πως πιέζουν έμμεσα για την λύση τους. Πιέζουν τις ηγεσίες όμως. Γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες. Είμαστε πολίτες του σήμερα και του αύριο. Δεν είμαστε «καναπεδάτοι».

Των ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΩΜΑ Χ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Θεωρούμε, ως σκεπτόμενοι νεαροί, πως η άσκηση των πολιτικών μας καθηκόντων δεν εξαντλείται στις κάλπες μια φορά κάθε Χ χρόνια. Δεν κουνάμε ειρωνικά όμως και το δάχτυλο σε εκείνους που με επιχειρήματα μας λένε ότι δεν θα’ ρθουν. Θα βρεθούμε μαζί σε άλλα μετερίζια. Αρκετοί φίλοι απέχουν, κανείς δεν θα πάψει να είναι φίλος μας.  Διότι γουστάρουμε τον λαϊκό, καθημερινό κόσμο. Δεν τον θεωρούμε ‘’δευτεράντζες’’. Έχει φωνή που πρέπει να εκφράζεται. Δεν έχουμε καμιά γαλαζοαίματη καταγωγή και από όσο γνωρίζουμε ελάχιστοι στην πατρίδα μας έχουν.

Το όνομα και η ουσία του όρου Μακεδονία είναι δικά μας. Από το 1904 μέχρι 1949 χιλιάδες Έλληνες μάτωσαν και άλλοι τόσοι άφησαν την ζωή τους στα χώματα του Κιλκίς, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης μας. Γιατί ο Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος είχε πει ότι «Η Μακεδονία ανήκει σε αυτόν που θα την πάρει». Και ναι μας ανήκει. Μας ανήκει πολιτιστικά και ιστορικά! Σεβόμαστε τον κάθε καλόπιστο σλάβο ή αλβανό γείτονα. Γνωρίζουμε τα βάσανα και τους καημούς του. Θέλουμε να δούμε τα Βαλκάνια ΝΑΤΟικά, Ευρωπαϊκά, ισχυρά και δεμένα μεταξύ τους, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε αυτό που μας ανήκει 100%. Ακόμη, δεν θέλουμε να χαρίσουμε μια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων δημοκρατών-πατριωτών συμπολιτών μου σε μια αρμάδα ακροδεξιών-λαϊκιστικών τύπων. Διαμαρτυρόμαστε για τους περίεργους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο κ. ΠΘ και το επιτελείο του ένα κρίσιμο Εθνικό Θέμα το θυσιάζουν για Κομματικό Συμφέρον και την παραμονή τους στην εξουσία για μερικούς μήνες ακόμη.

Κλείνοντας, είμαστε οι πολλοί, εκείνοι είναι οι λίγοι και πρέπει να το δείξουμε. Να αντιληφθούν όλοι πως δεν μπορεί να παρθούν αποφάσεις σε Εθνικά Ζητήματα ενάντια στην θέληση της δυναμικής πλειοψηφίας των πολιτών. Η αλαζονεία ορισμένων εκ των κυβερνώντων έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Ο κόσμος θεωρούμε ότι δεν είναι τελικά τόσο βλαξ όσο νομίζουν ορισμένοι ότι είναι. Πρέπει να δείξουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ξανά και σε μεγαλύτερο επίπεδο ότι κουραστήκαμε, ότι ως εδώ φτάνει, αλλάξτε πορεία ή… φύγετε! «Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» άλλωστε, όπως έλεγε και ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης. Αυτά από εμάς φίλη/φίλε, θέλω να σε δω την Κυριακή το μεσημέρι… ήρεμα και πολιτισμένα, όλοι μαζί.

* Η Αναστασία Νικολοπούλου είναι δικηγόρος, ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος είναι επικοινωνιολόγος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.