, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δ. Ωραιοκάστρου: Τα χρήματα του δημότη πιάνουν τόπο

Αυτή είναι η προτεραιότητα που διατρέχει την στρατηγική του Δήμου Ωραιοκάστρου. Είναι μία πραγματικότητα που διατρέχει τόσο την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, όσο και την υλοποίηση μεγάλων έργων και παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών.

Του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ*

Το πρώτο σημείο στο οποίο αντικατοπτρίστηκε αυτή η στρατηγική μας ήταν ο προϋπολογισμός του 2019, που αποτέλεσε το επιστέγασμα μίας συνεπούς και συνετής πορείας εξυγίανσης, που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Δημοτική Αρχή του Ωραιοκάστρου και έβαλε τέλος στην άναρχη και μη βιώσιμη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται 5 βασικές προτεραιότητες:

–              η διασφάλιση όλων των πάγιων λειτουργικών δαπανών του Δήμου, καθώς και των νομικών του προσώπων (ΔΟΠΠΑΩ, ΔΗΚΕΩ, Σχολικές Επιτροπές)

–              σημαντικές επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, αδέσποτων κ.α (συνολικά ο τομέας αυτός αντλεί κεφάλαια ύψους € 8 εκ περίπου, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους)

–              ο τομέας της παιδείας αντλεί κεφάλαια ύψους € 1,1 εκ περίπου. Δεν συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό οι επενδύσεις σε σχολικά κτήρια.

–              ο τομέας πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής απορροφά κεφάλαια € 3,4 εκατ. ευρώ

–              το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2019 φτάνει τα 8,42 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι συνεχιζόμενες και οι νέες μελέτες και έργα.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες οδηγούμε τον Δήμο σε μία νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και διαχείριση, η οποία όχι μόνο καλύπτει όλες τις δαπάνες, αλλά μας δίνει την δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό μέρισμα στον Δημότη.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών.

Πρόθεση μας είναι να διοικήσουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου και την επόμενη πενταετία, καθιστώντας τον έναν από τους πιο σύγχρονους και ανεπτυγμένους Δήμους της χώρας.

* Ο Αστέριος Γαβότσης είναι δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.