, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Η φορολογική Λερναία Ύδρα (!) συνεχίζεται και το 2019 φέρνοντας απελπισία,  απογοήτευση, δυστυχία και καταστροφή στα 2/3 του πληθυσμού και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί πλέον η κατάσταση.

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Φορείς, τράπεζες, επιμελητήρια και οργανώσεις καταναλωτών «χτυπούν το καμπανάκι» εδώ και αρκετούς μήνες, ζητώντας άμεση εφαρμογή ρύθμισης όλων των οφειλών σε 48, 64 και 120 δόσεις, για όλους ανεξαρτήτως και χωρίς κριτήρια, για να μπορέσει έτσι ένα μεγάλο μέρος των οφειλετών, να ανταποκριθεί και να ανασάνει η επιδεινούμενη κατάσταση.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας οφείλουν στην εφορία, 1,5 εκατομμύριο «ελεύθεροι» επαγγελματίες ζουν έναν εφιάλτη χωρίς τέλος, 500.000 «κόκκινοι» δανειολήπτες βαδίζουν τον δικό τους Γολγοθά, 800.000 νοικοκυριά χρωστούν το ηλεκτρικό ρεύμα, στις τράπεζες γίνεται ένας άλλος μεγάλος χαμός με περισσότερους από 3 εκατομμύρια πολίτες να χρωστούν μέσω πιστωτικών καρτών, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι καταθέσεις μειώνονται ραγδαία χρόνο με το χρόνο… Η συνολική μείωση του ΑΕΠ σε απώλειες εισοδήματος στα χρόνια της κρίσης, είναι πάνω από 35% με το ισοδύναμο εισόδημα των νοικοκυριών να «τρέχει» μειούμενο πολύ περισσότερο από 50% (!) δηλαδή, μέσω της αυξημένης και διαρκώς επιδεινούμενης φορολογίας, η κατάσταση στην οικονομία και στην κοινωνία είναι δραματική και εκρηκτική!

Η επιβεβαίωση όλης αυτής της δυστυχίας των Ελλήνων, γράφεται κάθε μήνα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που σε κάθε περίπτωση προκαλούν δέος, αφού ο αριθμός των 4.200.472 οφειλετών στις 30/11/18 μήνα – μήνα συνεχώς ανεβαίνει, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στον ΕΦΚΑ που ανέρχονται πάνω από 35 δις! Η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε μόνον τον περασμένο Νοέμβριο 1.836.926 κατασχέσεις (!) οδηγώντας κι άλλους συμπολίτες μας στην απελπισία και στην καταστροφή!

Την ίδια ώρα, μια ακόμη «ωρολογιακή βόμβα» είναι έτοιμη να σκάσει… Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) χρωστούν 20 εκατομμύρια στον ΕΦΚΑ, 20 εκατομ. στη ΔΕΗ, 115 εκατομ. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και 15 εκατομ. σε άλλους φορείς (!) Οι μετοχές των τραπεζών εξαϋλώνονται και η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να συγχωνευτεί με μια άλλη μικρότερη, αλλά πιο «νοικυρεμένη»…

Το «ειδυλλιακό τοπίο» συμπληρώνεται με την έλευση των … «θεσμών» σε λίγες μέρες, για να επισφραγίσουν την …έξοδό μας από τα μνημόνια (!) με νέες εντολές και συστάσεις για επιτάχυνση των κατασχέσεων (!), απεμπλοκή των εκποιήσεων της Δημόσιας περιουσίας και για την επιβολή νέων πρόσθετων φόρων (!) από μια παράνομη πλέον διακυβέρνηση της χώρας, που είναι γαντζωμένη στην εξουσία, ενάντια στη θέληση του λαού, με την στήριξη μόνον των δανειστών!

* Ο ΝΤ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.