, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ». Δεν είναι λίγοι αυτοί, που μιλάνε για επερχόμενη νέα οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας, με την απειλή της επιβολής νέου μνημονίου, αν η παρούσα Κυβέρνηση επιμένει να οδηγήσει την προσφυγή στις κάλπες για τον Οκτώβριο.

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» θέλοντας να προστατέψουν ξανά στο ακέραιο τα δικά τους και μόνον συμφέροντα, τόκων και κεφαλαίων των κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή των Γερμανικών, Ολλανδικών, Γαλλικών και Ιταλικών τραπεζών. Κατά την έναρξη της κρίσης το Ελληνικό χρέος ήταν 129% του ΑΕΠ και σήμερα δέκα χρόνια μετά έφτασε το 180% του ΑΕΠ έγινε δηλαδή μεγαλύτερο από ποτέ.

Η Ελλάδα δανείστηκε ξανά στα χρόνια της άγριας λιτότητας, για να αποπληρώνει τόκους στους πιστωτές της και όλο αυτό ονομάστηκε «Σχέδιο διάσωσης» – όχι της Ελλάδος, αλλά των …πιστωτών της! Επιπλέον, ζητήθηκε από την Ελλάδα να υπερφορολογήσει τους πάντες και να πουλήσει δημόσια περιουσία σε ξένους, μειώνοντας παράλληλα συντάξεις, μισθούς και ιατρική περίθαλψη. Η Κίνα αγόρασε τα λιμάνια, η Γερμανία τα αεροδρόμια, η Ιταλία το φυσικό αέριο και λίαν συντόμως η Γαλλία το νερό.

Οι Ελληνικές τράπεζες αφελληνίστηκαν στην κυριολεξία και η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων έχασε έως και το 70% της πραγματικής της αξίας! Οι κερδοσκόποι των ακινήτων αγοράζουν εκτάσεις σε ελληνικά νησιά και απαιτούν μέσω των «θεσμών» να πραγματοποιούνται πάνω από 10.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ετησίως! Η τραγωδία της Ελλάδος τώρα αρχίζει… Μόλις προχθές, ένας 54χρονος κρεμάστηκε στην είσοδο της αυλής του, γιατί πήρε στα χέρια του την κατάσχεση του σπιτιού του!

Όλη αυτή η λεηλασία της χώρας μας, δυστυχώς δεν πήγε προς τη μείωση του χρέους, αλλά αντιθέτως αυτό αυξήθηκε στο 180% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 25% με άμεση μεγάλη άνοδο της ανεργίας, με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 180 δις (!) και με τον στραγγαλισμό 380.000 και πλέον επιχειρήσεων που έβαλαν «λουκέτο».

Μέσα σε αυτήν την καταστροφή, οι τράπεζες «δανείστηκαν» από το κράτος υπό μορφή 3ετών ομολόγων 233 δις τα οποία τα ρευστοποίησαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όταν έφτασε η ώρα της αποπληρωμής τους, δεν τα έδωσαν (!) φορτώνοντας την υποχρέωσή τους αυτή στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή σε όλους τους Έλληνες! Όπως είναι φανερό, εδώ οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα, με την συνενοχή των πολιτικών και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα αδικοπραξίας μεγάλων διαστάσεων!

Ήδη, γι’ αυτήν την απάτη ολκής (!) ασκούνται ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών και μαζί με τις αγωγές πολιτών για τις παράνομες κρατήσεις μισθών, συντάξεων και δώρων, όπως επισημαίνει στην πρόσφατη έκθεσή του το ΔΝΤ αποτελούν «βόμβα μεγατόνων» στα …θεμέλια της τραπεζικής και πολιτικής αυθαιρεσίας!

Η Ελλάδα βυθίζεται ξανά… Γιατί, όλα τα έσοδα από λιμάνια, αεροδρόμια, δημοτικές επιχειρήσεις και το υπόλοιπο της δημόσιας περιουσίας της, που έχει βίαια ιδιωτικοποιηθεί τώρα ανήκουν στους ξένους, που παίρνουν τα χρήματα έξω από τη χώρα, οδηγώντας την σε περαιτέρω χαμηλότερα επίπεδα…

* Ο ΝΤ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.