, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου*
Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για όλους… Αυτό είναι το αποτέλεσµα της διαπραγµάτευσης (!) µε πρώτο και κύριο λόγο τη µείωση κατά 3.000 ευρώ του αφορολογήτου για όλους όσους αναπνέουν ακόµα σε αυτήν την χώρα, που µεταφράζεται σε άµεση µείωση αποδοχών κατά 650 ευρώ για τον καθένα, είτε είναι εργαζόµενος, είτε και… άνεργος! Το απαίτησε το ΔΝΤ και έτσι κι έγινε! Δε µπορούν να διαφεύγουν αφορολόγητοι –λένε οι θεσµοί– έξι στους δέκα µε δηλώσεις κάτω των 6.000 ευρώ, πρέπει κι αυτοί να πληρώνουν, κι ας µην έχουν να φάνε! Ωραία πράγµατα!
ΔΙΠΛΗ ΣΦΑΓΗ όλων των συνταξιούχων, µηδέ εξαιρουµένων και των χαµηλοσυνταξιούχων! Εκτός των 650 ευρώ που χάνουν κι αυτοί λόγω της µείωσης του αφορολογήτου, καλούνται να υποστούν µε τη νέα συµφωνία και νέες µειώσεις στις αποδοχές τους, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον άλλα 650 ευρώ ετησίως! Δηλαδή, οι συνταξιούχοι χάνουν δύο περίπου συντάξεις το χρόνο! Μεγάλοι χαµένοι είναι πρωτίστως εκείνοι που λαµβάνουν συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ και οι οποίοι θα δουν στα χέρια τους τις µεγαλύτερες περικοπές…
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ µε τη νέα συµφωνία µπήκαν ξανά στο στόχαστρο της λεηλασίας. Σα να µην έφταναν τα χαράτσια, η συνεχιζόµενη υπερφολόγηση, ο θεοπάλαβος ΕΝΦΙΑ και οι προκαταβολές 100% για κάθε επόµενο έτος (!) µε τη µείωση του αφορολόγητου θα υποχρεωθούν και αυτοί σε περισσότερους φόρους, ακόµη κι αν έχουν µηδενικά κέρδη. Με όλα αυτά τα συνταρακτικά που µας φορτώνουν παρά τη θέλησή µας, το ανέκδοτο που ήδη κυκλοφορεί είναι ότι τελείωσε το κόκκινο µελάνι στην Εφορία κι έτσι δεν αναµένεται να εκδοθούν πλέον εκκαθαριστικά µε… επιστροφή φόρου για κανέναν!
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ είναι µάλλον η… παροχή για την κάλυψη του 50% σίτισης των µαθητών στα σχολεία, αφού µε όλα αυτά τα καταστροφικά µέτρα που συµφώνησε η κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι φτωχοί στην Ελλάδα για όλα τα επόµενα χρόνια! Τι είπατε; Προβλέπονται και αντίµετρα; Δεν καταλάβατε καλά… Αυτά τα αντίµετρα δεν είναι για το καλό µας, αλλά για το… κακό µας!
Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.