, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι έκανε μετά από 8 χρόνια η διοίκηση του κ. Μπουτάρη για τη Θεσσαλονίκη;

Με την ολοκλήρωση των 8 χρόνων της Δημαρχίας του κου Μπουτάρη, κάνω έναν απολογισμό των πεπραγμένων του….

Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ*

– Ποδηλατόδρομοι, δεν έγινε συντήρηση ούτε σε ένα μέτρο στους υφιστάμενους ποδηλατόδρομους και δεν κατασκευάστηκε ούτε ένα μέτρο νέου. Περιορίστηκε μόνο σε προεκλογικές φωτογραφίες πάνω σε ποδήλατο.

– Παραλία, δεν την κατεδάφισε (ευτυχώς), όπως δήλωνε, μαζί με το νέο Δημαρχείο, το οποίο τελικά μάλλον του άρεσε, αλλά κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να κατεδαφιστεί μόνη της, αφού την άφησε ασυντήρητη, σε όλο τον χρόνου της διοίκησης του.

– Καθαριότητα….. σήμερα υποστηρίζει ότι η Θεσσαλονίκη είναι καθαρότερη από ποτέ… τα σχόλια δικά σας!

– Thesis, το ποιο ακριβό σύστημα στάθμευσης στην Ελλάδα ήρθε στην πόλη μας! Το κατά πόσο είναι και smart δεν παίρνω όρκο, δυστυχώς όμως βλέπει όλους εμάς σαν 1,70€/ώρα….

– Ο τουρισμός που… αύξησε. Προσωπικά πιστεύω ότι πιο πολύ δυσφήμισε την πόλη μας παρά την διαφήμισε. Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών γράφει στα σχόλια του, ότι περιηγήθηκαν σε μία βρώμικη πόλη!

– Ε.Τ.ΕΠ., ο Δήμαρχος έφερε ένα… “καλό”, δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έργα επενδυτικά όμως ΔΕΝ ήρθαν, αφού περιορίστηκε σε “προεκλογικές” ασφαλτοστρώσεις. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σταματήσαμε στα 20.000.000 € και δεν πήρε τα 50.000.000 € που ήθελε αρχικά.

– “και ΜΕΤΡΟ και Αρχαία”, το γνωστό πλέον “μότο” του, με το οποίο ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο…. Το ΜΕΤΡΟ θα κατασκευάζεται για άλλα τουλάχιστον 4 χρόνια. Για τα αρχαία δεν υπάρχει μελέτη ανάδειξης και ο ναός της Αφροδίτης παραχώθηκε. Χάθηκαν 8 χρόνια από το έργο με στείρες αντιρρήσεις!

– Τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας… Η μεγαλόπνοη ιδέα για την οποία διερωτώμαι: Γνωρίζει κανείς ότι λειτουργούν, υπάρχει κάποιος που τα χρησιμοποιεί;

– Πλατεία Ελευθερίας… το απόλυτο παράδειγμα μετακύλισης ενός σημαντικού προβλήματος, αυτό του κυκλοφοριακού, στον επόμενο Δήμαρχο. Ο ίδιος βέβαια “φρόντισε” να κρατήσει το PARKING κατά την διάρκεια της θητείας του, σήμερα όμως που φεύγει δεν τον ενδιαφέρει, διότι το πρόβλημα θα είναι αλλουνού…

Υπάρχουν πολλά ακόμα να πούμε για το τι τελικά έκανε ή μάλλον δεν έκανε στην θητεία του ο σημερινός Δήμαρχος, δυστυχώς δεν φτάνει ένα τέταρτο σελίδας, αλλά τουλάχιστον ένα κεντρικό δισέλιδο….

* Ο Σωκράτης Δημητριάδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Ν. Ταχιάου «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.