, Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολίτες

Η κοινοβουλευτική λειτουργία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελιστεί, με ξεκάθαρη ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος. Τέτοια επιδεικτική αλλοίωση πυλώνα της Δημοκρατίας μας δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Του ΦΑΝΗ ΠΑΠΑ*

Ζούμε εποχές θεάτρου βουλευτικού παραλόγου, μέρες απροσχημάτιστης πολιτικής συναλλαγής και ώρες ανευθυνότητας. Το ήθος, η ιδεολογία, η συνείδηση του βουλευτή, το επίπεδο του Κοινοβουλίου έχουν μετατραπεί σε εμπορεύματα και έχουν συνθλιβεί στη λογική του σκοπού που αγιάζει τα μέσα.

Για την καρέκλα ξεπουλούν ορισμένοι τη δανεική εντολή τους και αποδεικνύουν πως καμιά ιδεολογία, κανένας ηθικός φραγμός, καμιά ευθύνη απέναντι στον πολίτη που εκπροσωπούν, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα παζάρια, στο ατομικό κέρδος, στο αλισβερίσι της εξουσίας.

Η θεσμική εκτροπή σε ζωντανή αναμετάδοση… Βουλευτές χωρίς αρχές σε ρόλο πρόθυμου κομπάρσου για να συνεχίσει την αποκρουστική παράστασή του ο θίασος, που παριστάνει την κυβέρνηση.

Θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι η ψήφος τους δεν έχει καμιά αξία. Εκπρόσωποι – πιόνια, σε ρόλο τυχοδιώκτη ο οποίος χρησιμοποιεί ακόμη και αθέμιτα μέσα προκειμένου να παρακάμψει τη βούληση του πολίτη. Όλα θυσία στο βωμό της ευκαιρίας…

Σήμερα δεν μιλάμε για μια κακή κυβέρνηση. Σήμερα έχουμε μια επιχείρηση απαξίωσης της Δημοκρατίας, απαξίωσης της λαϊκής εντολής.

Οι πολίτες οφείλουν να ορθώσουν τείχος σ’ αυτή την ηθική κατάπτωση.  Να μην επιτρέψουν τη διαφαινόμενη προσπάθεια δημιουργίας χάσματος  μεταξύ πολιτικού και  ψηφοφόρου, που επιχειρείται από πρωταγωνιστές και κομπάρσους του κυβερνητικού θιάσου. Δεν εκπροσωπούν αυτοί την ελληνική κοινωνία.

Όλα αυτά στα οποία γίναμε μάρτυρες από την πρόσφατη κοινοβουλευτική λειτουργία οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη στις βουλευτικές εκλογές και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν πλήττεται από ευκαιριακές συναλλαγές. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο είχαν, έχουν και θα έχουν οι πολίτες.

* Ο Θεοφάνης Παπάς είναι πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.