Αντιπολίτευση από την πραγματικότητα

Χατζηδάκης
του Κωστή Χατζηδάκη*
Ο κ. Τσίπρας πριν μερικές μέρες εκφώνησε στη ΔΕΘ μια ομιλία που έλαβε, μεν, χώρα στη Θεσσαλονίκη, όμως έμοιαζε να αναφέρεται σε κάποια χώρα πολύ μακριά από την Ελλάδα. Μια χώρα της οποίας η οικονομία, κατά τον κ. Τσίπρα, βελτιώνεται συνεχώς! Σίγουρα δεν θα μπορούσε να μιλάει για τη χώρα μας, η οποία ξαναβυθίστηκε στην ύφεση και βλέπει τις επιχειρήσεις της να σπάνε κάθε ρεκόρ σε λουκέτα και τους ανέργους της να αδυνατούν να διακρίνουν φως στην άκρη του τούνελ.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για μια χώρα στην οποία μόνο το 5% των συνταξιούχων είδε περικοπές και ο αγροτικός κόσμος στηρίχθηκε! Αποκλείεται να αναφερόταν στην Ελλάδα, στην οποία τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση οδήγησαν σε μειώσεις όλων των συντάξεων λόγω αύξησης των εισφορών και μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Ενώ, παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν έως 40%, καθώς και κατάργηση του ΕΚΑΣ! Όσο, δε, για την επίπτωση της κυβερνητικής πολιτικής στους αγρότες, αυτή μεταφράστηκε σε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, τετραπλασιασμό της προκαταβολής φόρου και αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 24% από 13%. Προφανώς, λοιπόν, δεν θα μπορούσε, να μιλάει για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας όταν αναφέρθηκε στο 95% συνταξιούχων που δεν βίωσαν περικοπές και σε έναν αγροτικό κόσμο που έλαβε στήριξη!
Κι όμως, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για την Ελλάδα. Κι όμως, είχε το θράσος να παρουσιάσει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του ως θρίαμβο, την κοινωνικά άδικη πολιτική του ως φιλολαϊκή και τον κατήφορο της χώρας μας ως διαρκή βελτίωση. Και αυτή είναι ίσως η πιο αρνητική επίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δεν είναι μόνο ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και οι –πασίγνωστες, πλέον- ψεύτικες υποσχέσεις της. Είναι η απόλυτη αδιαφορία της για την πραγματικότητα. Είναι τα ανενδοίαστα ψέματα που παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, προσβάλλοντας με προκλητικό τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών! Ως Νέα Δημοκρατία, αυτή είναι η πρώτη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε.
Να επαναφέρουμε την πραγματικότητα στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου. Να μιλήσουμε με στοιχεία για τις αληθινές συνθήκες της χώρας μας, όχι για αυτές που θα μας βόλευε να επικρατούν.
Έχοντας αυτό ως βάση, θα παρουσιάσουμε με ρεαλισμό και μεθοδικότητα τις προτάσεις μας. Με κοστολογημένες παρεμβάσεις που θα βασίζονται στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Με σχεδιασμό που δεν θα είναι αποτέλεσμα συζητήσεων πίσω από κλειστές πόρτες κομματικών γραφείων αλλά θα αποτυπώνει τον διάλογο που έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες με την κοινωνία, μέσω της ανοιχτής πρόσκλησης σε εμπειρογνώμονες, της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και των διαρκών συνομιλιών με φορείς της κοινωνίας και της αγοράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έρθει στη ΔΕΘ για να επιδοθεί σε φθηνή αοριστολογία. Θα μιλήσει με υπευθυνότητα για την Ελλάδα του αύριο και θα παρουσιάσει δύο πίνακες. Ο ένας θα έχει τους περιορισμούς φόρων που ως Νέα Δημοκρατία προτείνουμε για να δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία και την κοινωνία ώστε να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση. Ο άλλος θα αποτυπώνει, με συγκεκριμένο τρόπο, από πού θα προέλθουν τα χρήματα ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί κάθε μία από τις προτάσεις αυτές. Συγκεκριμένες λύσεις, όχι μαγικές συνταγές. Αυτή είναι η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να σπρώξει την πραγματικότητα κάτω από το χαλί, είναι άδικος κόπος. Η πραγματικότητα έχει τον τρόπο να έρχεται στην επιφάνεια και να τον εκδικείται, κάνοντάς του έτσι τη σκληρότερη αντιπολίτευση. Δεν θα συμβαίνει όμως για πολύ ακόμα. Γιατί αν υπάρχει κάτι που δίνει σήμερα ελπίδα στους Έλληνες πολίτες, είναι ότι οι μέρες αυτής της κυβέρνησης είναι μετρημένες.
*Ο κ. Χατζηδάκης είναι Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών