Ας περιμένουμε όσους δεν μίλησαν ακόμη…

rapth
Της Έλενας Ράπτη
Σε λίγο φτάνει η ώρα των εκλογών. Η στιγμή που το δικαίωμα των πολιτών είναι πιο ισχυρό από το δικαίωμα των πολιτικών και των παρατάξεων. Ότι δηλαδή θα έπρεπε κανονικά να συμβαίνει κάθε μέρα σε μια δημοκρατία.
Μέρες τώρα ο προεκλογικός διάλογος είναι ξεκάθαρος για τις συνέπειες της κάθε επιλογής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει μια αόρατη ελπίδα. Χωρίς να λέει πως θα έρθει. Χωρίς να εξηγεί πως θα χρηματοδοτηθεί. Χωρίς να αποκαλύπτει τι θα προκαλέσει. Φέρεται χωρίς ευθύνη. Υπόσχεται χωρίς μέτρο. Ξέρει πως δεν μπορεί να μιλήσει στη λογική των πολιτών. Για αυτό και επενδύει πολιτικά στην αγωνία τους.
Ελπίδα όμως δεν είναι να ποντάρουμε το μέλλον μας στο κόκκινο. Ούτε να βγούμε από τον δρόμο σε μια απότομη αριστερή στροφή. Ελπίδα είναι να βγούμε από την κρίση. Είναι αυτό που πετύχαμε με πολλές θυσίες. Να στήσουμε στα πόδια της μια ισχυρή χώρα. Να έχουμε τη στήριξη των εταίρων μας για να βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά..
Την ώρα που μιλάμε εμείς υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν μιλήσει ακόμη. Σκέφτονται σιωπηλά το μέλλον τους. Γιατί αυτό κρίνεται . Ο έμπορος αν θα κάνει αύριο ταμείο. Σε ποια αγορά και με ποιους πελάτες. Ο άνεργος για πόσο ακόμη θα κοιμάται άνεργος και θα ξυπνά άνεργος. Σε μια αριστερή χώρα που θα υπερφορολογεί και θα διώχνει τις επιχειρήσεις.  Ο υπάλληλος για πόσο ακόμη θα πληρώνεται και σε ποιο νόμισμα. Ο συνταξιούχος αν θα πάρει την 13 σύνταξη, αλλά θα χάσει τις υπόλοιπες δώδεκα σε μια χρεοκοπημένη χώρα που θα πληρώνει μόνο όταν έχει. Ο καταθέτης πως θα σώσει τις οικονομίες του πριν δεσμευτούν για να χρηματοδοτήσουν την «ελπίδα». Οι νέοι αν υπάρχει λόγος να μείνουν. Σε πανεπιστήμια που δε θα αλλάξουν και σε πορείες που δεν οδηγούν πουθενά. Ο απλός κόσμος αν αξίζει πραγματικά να ρισκάρει την Ελλάδα.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι στις 25 του μηνός. Είναι στις 26. Όταν τελειώσει το «πάρτι» των εκλογών. Όταν σβήσουν τα φώτα της σκηνής εδώ και ανάψουν στην Ευρώπη. Εκεί που θα γραφτεί το μέλλον της χώρας μας. Όποιο θα είναι. Αν πάθει κάτι η Ελλάδα, θα έχει ελάχιστη σημασία ποιος το έκανε. Δε θα έχει καμιά αξία η πολιτική ευθύνη. Δε θα αλλάζει αυτό που θα έχει συμβεί. Αν κάτι πάθει η Ελλάδα το κόμμα που ευθύνεται θα χάσει τα ποσοστά του. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι όμως θα χάσουμε το μέλλον μας.
Μπορούν πολλά να αλλάξουν. Ας περιμένουμε όσους δε μίλησαν ακόμη.
*Η κα Ράπτη είναι υποψήφια βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης