04:19, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές (!) εκατοντάδες ακίνητα και κανείς δεν τα αγοράζει, αφού χρήματα πλέον δεν περισσεύουν σε κανέναν. Αυτό διατείνεται ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος Γρηγόρης Λιάντας και είναι η πραγματικότητα, γιατί το ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Οι τιμές πώλησης των κατοικιών συνεχώς μειώνονται, τα επαγγελματικά ακίνητα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια είναι πλέον στα …αζήτητα, όσο χαμηλά κι αν πωλούνται και κάποιοι, νοσηροί εγκέφαλοι προωθούν στη Βουλή, τη …«χαριστική βολή» στην αγορά των ακινήτων, ζητώντας να …ανέβουν κι άλλο οι «Αντικειμενικές Αξίες» (!) …γιατί άραγε; Το πρώτο είναι, για να εισπραχθούν άμεσα περισσότερα χρήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ και κατά δεύτερο λόγο, κι ακόμη περισσότερα χρήματα μέσω των φορολογικών δηλώσεων του προσεχούς Ιουνίου.

Μηχανεύονται συνεχώς νέους τρόπους, πως θα εισρεύσουν όλο και περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία, αδιαφορώντας για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες που διαρκώς επιδεινώνονται στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το υπερπλεόνασμα που απαιτούν οι δανειστές κάθε χρόνο, είναι στην κυριολεξία από τους κόπους δεκαετιών και το αίμα του Ελληνικού λαού. Στραγγαλίζουν καθημερινά τους Έλληνες με φόρους, χαράτσια και παράνομες και αντισυνταγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, αυτή η αλήθεια, λένε οι επαγγελματίες, που για μια ακόμη χρονιά «πέρασαν οι γιορτές» με εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις, αφού ο πολύς κόσμος χρήματα δεν έχει, ούτε για δώρα, ούτε για ρούχα…

Θα μειωθεί από το 2020 η φορολογία των επιχειρήσεων κατά 1% λένε και ξαναλένε οι πολιτικοί σκερβελέδες στα τηλεοπτικά πάνελ και κανείς από τα επιμελητήρια και τους θεσμούς των καταναλωτών, δεν βγήκε ακόμη να πεί αυτό που αντιλαμβάνεται πλέον ο μέσος Έλληνας πολίτης: «Σταματήστε επιτέλους την κοροϊδία  – Έχετε ρημάξει τον τόπο από την συνεχή φορολεηλασία και τα χαράτσια».

Μέσα στο 2019 σχεδίαζαν ακόμη, να αυξήσουν και τα δεκάδες διόδια διέλευσης των οχημάτων στις εθνικές οδούς, να διπλασιάσουν τα ποσά της Εγνατία Οδού και το «πήραν πίσω», γιατί τους …πρόλαβε (!) η επίσημη Ευρωπαϊκή Οδηγία, που απαγορεύει ρητά κάθε νέα αύξηση, γιατί είναι σε βάρος του …βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Τραγελαφικές ιστορίες για γέλια και για κλάματα, που επαναλαμβάνονται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου μας, χωρίς κανείς να αντιδρά. Με μια αντιπολίτευση ανίσχυρη και δυστυχώς μικρότερη των περιστάσεων!

* Ο Ντ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ