, Σάββατο
25 Μαρτίου 2023

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Μαύρη σελίδα στην Ιστορία μας αποτελεί η απόφαση της επικύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από μια κυβέρνηση που δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία της θέλησης του Ελληνικού Λαού.

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Το πιο έντιμο για την απερχόμενη κυβέρνηση είναι να σεβαστεί το 80% των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με τη συμφωνία και να αναβάλει την ψήφισή της, προκειμένου να ψηφιστεί ή όχι, από την επόμενη Βουλή και αφού προηγουμένως θα έχει εκφραστεί η θέληση του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα, επιδίδεται σε ελεεινά παζάρια και συμβιβασμούς για να εξασφαλίσει 151 ψήφους, υπέρ μιας συμφωνίας που έρχεται παράτυπα στη Βουλή, κατά παράβαση του Άρθρου 28 του Συντάγματος, γιατί έπρεπε προηγουμένως να είχε επικυρωθεί από 180 ψήφους (!) και γιατί η «συμφωνία της λίμνης» υπογράφηκε χωρίς να ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και χωρίς να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων και χωρίς προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή, παρά τη σπουδαιότητα του μείζονος εθνικού ζητήματος. Εκτός, κι αν όλα αυτά έχουν γίνει (!) και σκοπίμως μας το κρύβουν,  Κυβέρνηση και  Αντιπολίτευση μαζί…

Το Σύνταγμα ορίζει ότι: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και ότι όλες οι αποφάσεις πηγάζουν από το Λαό». Είναι σφετερισμός της εξουσίας, αν μια κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις αντίθετες με την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, πόσο μάλλον για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, όπως αυτό της Μακεδονίας μας. Είναι ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους, η πίεση που δέχεται η Ελλάδα, από Αμερική και Γερμανία για το θέμα των Σκοπίων, προσβάλλοντας βάναυσα την ιστορία μας και κάθε αρχή του δικαίου και της αλήθειας!

H κύρωση εξ άλλου, αυτής της συμφωνίας στιγματίζεται από πολιτική διαφθορά, απειλές, εκβιασμούς και χρηματισμούς ή ιδιοτελή συμφέροντα για την εξαγορά αποστατών βουλευτών, όπως αυτά κατήγγειλε ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Αμύνης! Οργιάζουν στο διαδίκτυο οι φήμες για τα χρέη των αποστατών βουλευτών και κανείς βουλευτής από την Αντιπολίτευση δεν έχει το σθένος να παραιτηθεί ή έστω, να τους καταγγείλει σε κάποιον Εισαγγελέα, ότι εδώ έχουμε προφανή «χειραγώγηση» με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος ψηφοφορίας! Ψήφισαν λένε και δύο βουλευτές με …αλληλογραφία (!) και η ψήφος τους έγινε δεκτή «ωσεί παρόντες» (!) Ή μήπως, έχουμε μπροστά μας, μια καλοστημένη παράσταση με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και με κομπάρσους την Αντιπολίτευση; (!) Θλίψη και απογοήτευση – Σήψη και παρακμή, λένε οι πολίτες της Μακεδονίας, μιλώντας για ξεκάθαρη εσχάτη εθνική προδοσία του Ελληνικού Λαού…

Στην παρούσα φάση, δύο είναι οι διαφαινόμενες λύσεις: ή να παραιτηθούν οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης και να οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές – όπως αυτό άλλωστε προβλέπουν και επιθυμούν και οι ξένοι (!) ή μετά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ασκήσει veto κατά της απόφασης και να μην την υπογράψει.

* Ο ΝΤ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ