Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

 
kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
H AKINHTH ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ… Στα Τάρταρα, λένε οι μεσίτες ότι πήγαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον (!) εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της υπερφορολόγησης, ενώ θα έπρεπε να είναι ο μοχλός επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας και η κύρια πηγή φορολογικών εσόδων. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην οικοδομή έμειναν χωρίς δουλειά και δεκάδες επαγγέλματα που τροφοδοτούσαν αυτόν τον τομέα έχουν μαραζώσει… Η ασύμμετρη καταβολή φορολογικού βάρους από την άλλη πλευρά, έχει φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες που υφίστανται επί σειρά ετών διπλή φορολεηλασία των εισοδημάτων τους, γιατί καλούνται ακόμη κι αν δεν έχουν εισόδημα λόγω τεκμηρίων να πληρώνουν κάθε χρόνο παράλογους φόρους και ταυτόχρονα το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ (!) Στην “πιάτσα” κινούνται μόνον τα ακίνητα που ξεπουλιούνται στο 1/4 της πραγματικής αξίας τους, αυτά δηλαδή που οι κάτοχοί τους τα …”σκοτώνουν” για να ζήσουν την οικογένειά τους ή για να πληρώσουν τους φόρους που έρχονται σαν βροχή από παντού! Έτσι, τα εγχώρια “αρπαχτικά” βρίσκουν την ευκαιρία για να αισχροκερδήσουν, αυτοί και τα αφεντικά τους, πίνοντας το αίμα και τους κόπους μιας ζωής… Η κατάσταση, όπως φαίνεται, είναι εκτός ελέγχου και θα επιδεινωθεί, γιατί έρχονται οι κατά χιλιάδες κατασχέσεις από Τράπεζες, Ταμεία και Εφορίες, που θα βγάζουν σε πλειστηριασμούς όχι μόνον την πρώτη κατοικία, αλλά ότι βρουν μπροστά τους! Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει – λένε οι μεσίτες και οι εργαζόμενοι – γιατί όπως φαίνεται Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση “κλείνουν τα μάτια και τα αφτιά” μπροστά σε αυτό το αίσχος και ασχολούνται με τις …τηλεοπτικές άδειες! Άλλωστε, γιατί να ανησυχούν; Οι δικαστές πήραν τις αυξήσεις που απαιτούσαν, οι παλιοί βουλευτές θα λάβουν τα αναδρομικά τους και οι νυν βουλευτές απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους κάθε μήνα μαζί με όλα τα προνόμια… κι ο λαός ας κόψει το λαιμό του!
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΗΡΙΑΣ έχουν βρεθεί εκατομμύρια Έλληνες με τις Εφορίες, οι οποίες κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων εκβιάζουν καθημερινά χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων! Η κατάσταση αναμένεται να εκτραχυνθεί περισσότερο τους επόμενους μήνες, προκαλώντας μόνον καταστροφή και νέα κοινωνικά δράματα, σ’ έναν ήδη πληγωμένο και εξαντλημένο λαό από την συνεχή πολυετή λιτότητα και τη βάναυση φορολογία. Ταυτόχρονα, έχουμε τα “κόκκινα δάνεια” στις Τράπεζες που έχουν ήδη σηκώσει απειλητικά την “δαμόκλεια σπάθη” τους και μαζί με την κυβέρνηση στρώνουν το έδαφος για να περάσουν μικρές και μεγάλες περιουσίες, στα χέρια των “μαύρων κορακιών” της Τρόικας και των δανειστών! Στήσανε στην κυριολεξία στον τοίχο έναν ολόκληρο λαό και το μόνο που ακούς δυστυχώς κάθε βράδυ στα Δελτία Ειδήσεων είναι, το πως μεθοδεύεται βήμα – βήμα η λεηλασία των Ελλήνων! Με χαράτσια, με έμμεσους και άμεσους φόρους, με “τιμωρητικές” διατάξεις, τόκους, πρόστιμα και προσαυξήσεις έξω από κάθε λογική και ηθική, προσπαθούν να οδηγήσουν τους πάντες στα άκρα! Υπάρχει όμως, μέσα σε όλη αυτή την παρωδία μια λέξη κλειδί: Εκβιασμός! Ίσως από αυτή τη λέξη, την οποία υφίσταται σήμερα πολύ ξεκάθαρα ο κάθε Έλληνας, πολύ σύντομα να ξεκινήσουν διαδικασίες τέτοιες που θα ανατρέψουν κάθε παράνομο εκβιασμό – γιατί περί αυτού πρόκειται – όπως άλλωστε καθορίζει και το Σύνταγμα του Κράτους.
ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πάει η Ελληνική οικονομία και αυτό πλέον φαίνεται και στον πιο απλό πολίτη, αφού από παντού έρχονται δυσάρεστα μηνύματα. Κλείνουν ή φεύγουν μεγάλες επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία τινάχθηκαν στον αέρα και σε λίγο δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε αυτές τις πετσοκομμένες συντάξεις, τα μετρητά στα χέρια όλων έχουν πλέον λιγοστέψει και αυτό καταγράφεται ήδη στα σούπερ μάρκετ που συνεχίζουν την καθοδική πορεία των πωλήσεών τους! Είναι να απορεί κανείς, με τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του Υπουργείου Οικονομικών αυτής της κυβέρνησης, που ενώ εδώ και μήνες λαμβάνει κραυγές αγωνίας απ’ όλα τα Επιμελητήρια και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, για να επαναφέρει τις 100 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα “λουκέτα” στην αγορά – δηλαδή κι άλλες στρατιές ανέργων – δεν ακούν κανέναν και συνεχίζουν την καταστροφική για την Ελληνική οικονομία τακτική τους, λες και θέλουν επίτηδες να φέρουν στους πάντες την καταστροφή! Η ΔΕΗ με 3 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές κάνει 36 δόσεις και το Κράτος με 100 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές κάνει μόνο 12 δόσεις (!) με αποτέλεσμα μήνα – μήνα το εσωτερικό χρέος να μεγαλώνει διαρκώς… Ή το κάνουν επίτηδες με σκοπό να στραγγαλίσουν και να διαλύσουν τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή είναι ηλίθιοι, λένε οι επαγγελματίες…
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.