, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ φορολογούμενων συνεχίζεται με νέα βάναυσα και σκληρότερα μέτρα, που δεν έχουν προηγούμενο σε καμία ιστορία όλων των εθνών του κόσμου (!). Καλείται εκ νέου ο κάθε Έλληνας πολίτης, μετά από έξι καταστροφικά χρόνια λιτότητας και ανεργίας, να ξαναπληρώσει το δημοσιονομικό χρέος που δημιούργησαν οι πολιτικοί με τα λάθη τους και την ανευθυνότητα που συνεχίζουν να την εκθρέφουν ακόμη και σήμερα… Πέρασαν 6 χρόνια και για να σωθούν οι Τράπεζες, δανειστήκαμε ήδη ακόμη 250 δις για να καταλήξουμε τελικά στην ίδια και χειρότερη θέση. Από αυτά τα 250 δις τα 230 πήγαν στις Τράπεζες για να πληρωθούν δόσεις και επιτόκια των … δανειστών μας κι έτσι το χρέος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το 2009 και ακόμα μεγαλύτερο. Δηλαδή, όλες οι θυσίες του Ελληνικού λαού πήγανε χαμένες, μόνο και μόνο για να παραμείνουμε στο ευρώ και για να ξεπουλήσουμε επιπλέον στους «δανειστές» μας και ότι απέμεινε όρθιο και κερδοφόρο σε αυτόν τον τόπο και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας! Ξεπουλήσαμε τον ΟΠΑΠ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και ακολουθούν οι παραλίες μας με τις ξενοδοχειακές μονάδες, το νερό, οι συγκοινωνίες και ότι άλλο θα μπορούσε να μας βοηθούσε τώρα και στο μέλλον να ξεπεράσουμε την κρίση. Καταδικάζουν δηλαδή, μια χώρα ολόκληρη κι έναν λαό να μην ορθοποδήσει ούτε τα επόμενα πενήντα χρόνια! Να ξεπεράσουμε τον κάβο της αξιολόγησης (!) μας λέει και μας ξαναλέει ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι μετά τον …κάβο όλα θα είναι καλύτερα, αλλά δεν μας λέει πόσοι Έλληνες θα μείνουν τελικά όρθιοι, από αυτήν την πρωτόγνωρη φορολογική λεηλασία και καταστροφή!..
ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ…  Έχουν λυσσάξει οι Εφορίες με εντολές άνωθεν κατά των φορολογούμενων ακόμη και εν μέσω εορτών του Πάσχα! Χιλιάδες έως εκατομμύρια κατασχέσεις λογαριασμών για οφειλές σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία ακόμη και για 500 ευρώ (!) «ληξιπρόθεσμα» τα λέει το σύστημα taxis αδιαφορώντας αν ο φορολογούμενος έχει να φάει, αν είναι άρρωστος ή άνεργος! Πρώτη φορά Αριστερά και … «κολοκύθια τύμπανα» όπως λέει ο απλός λαός! Επέβαλαν με εντολές των δανειστών – συγνώμη των «θεσμών» ήθελα να πω – πρόστιμα επί προστίμων που ξεπερνούν κάθε λογική και φαντασία, που δείχνουν μια πρωτοφανή αγριότητα κατά των πολιτών! Τιμωρούν τον κάθε μεροκαματιάρη που έτρεξε ο δόλιος να κάνει μια ρύθμιση των χρεών του στην Εφορία – για να είναι εντάξει στα άδικα βάρη που του επέβαλαν – με το ληστρικό και τοκογλυφικό «επιτόκιο καθυστέρησης» κάθε μήνα 15% (!) την ίδια ώρα που οι τράπεζες δίνουν σχεδόν μηδενικό επιτόκιο στις καταθέσεις, αλλά εισπράττουν 16% για πιστωτικές κάρτες και 19% για δάνεια παρελθόντων ετών (!) την ίδια ώρα, που άλλες Ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω αντιπροσωπειών αυτοκινήτων διαφημίζουν επιτόκιο μόλις 4% για αγορά αυτοκινήτου και την ίδια ώρα, που κάποιοι «ξένοι οίκοι» επωφελούμενοι της κατάστασης συζητούν για επιτόκια δανεισμού σε επιχειρήσεις και κάτω του 3% (!) Επομένως, κάποιοι κλέβουν φανερά τον Έλληνα πολίτη – φορολογούμενο και κάποιοι Εισαγγελείς δεν κάνουν το καθήκον τους και δεν διώκουν τους υπευθύνους για αισχρή και απάνθρωπη και κατ’ εξακολούθηση τοκογλυφία! Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ… Πάνω απ’ όλα η υγεία σας, αγαπητοί μας συμπολίτες. Το Φως της Ανάστασης να φέρει κατ’ αρχάς Ανάσταση στην πατρίδα μας, συναδέλφωση, αλληλεγγύη, αγάπη, υπομονή και οικογενειακή γαλήνη. Τα προβλήματα που συνεχίζονται και που έρχονται, ας ευχηθούμε ότι θα μας κάνουν καλύτερους και πιο δυνατούς. Πολεμάμε και αντιστεκόμαστε το άδικο και το κακό, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και να θυμάστε, ότι πάντα μετά το σκοτάδι, έρχεται – ξημερώνει το φως της ημέρας… Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά σε όλους!
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας