, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ γιατί συνθλίβονται στην κυριολεξία! Αυτό πιστεύει ο πολιτικός αναλυτής Ρόντνεϋ Σαίξπηρ σε πρόσφατο σχόλιό του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού RTL. Όταν ξεκίνησε η κρίση πριν από επτά χρόνια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ήταν στο 120% του ΑΕΠ και όλοι οι οικονομικοί αναλυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω από το 100% δεν ξεπληρώνεται ποτέ… Το ίδιο ισχύει και για την Αμερική, σημειώνει ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, κρούοντας το καμπανάκι προς κάθε κατεύθυνση, για το πως εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Αν προστεθούν τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο ξεπερνάμε το 170% του ΑΕΠ στην Ελλάδα – πράγμα που ήδη συμβαίνει – και έτσι αυτή η χώρα περνά σε νέο μη βιώσιμο επίπεδο!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι οι χειρισμοί αυτοί γίνονται για να δικαιολογηθεί η κατοχή της Ελλάδος από τους τραπεζίτες. Στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης η Ελλάδα δανείστηκε ακόμη 260 δις και όλοι γνωρίζουν ότι το 95% αυτών των χρημάτων εξυπηρέτησαν αποπληρωμές παλαιότερων δανείων και τόκων! Επέστρεψαν δηλαδή, στους ίδιους τους δανειστές! Οι Έλληνες πρέπει να εξεγερθούν γιατί συνθλίβονται. Καταστρέφεται η εθνική τους κυριαρχία, ξεπουλάνε την περιουσία τους, φτωχοποιούνται μέρα με τη μέρα. Τους φορτώθηκε ένα χρέος, όχι μόνον για όσο ζήσουν, αλλά που θα συνεχίζεται να βαρύνει τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους!.. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια απάτη. Χρειάζεται μια νέα πολιτική, η οποία πρέπει να αρχίσει, με τον έλεγχο των Τραπεζών, οι οποίες φτιάχνουν χρήμα από το τίποτε, το τοκίζουν και δεν το ρίχνουν στην πραγματική οικονομία. Ανοίγεται μια άτοκη παροχή από την Εθνική Τράπεζα για να σταματήσει η καταστροφή και να ξαναβρεί τον βηματισμό της η οικονομία, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, για να μπορέσει να ορίσει η ίδια τη μοίρα της, όπως το κάνει ήδη η Ισλανδία με επιτυχία…
Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ απαίτησε την τοποθέτηση ενός μόνιμου γραφείου της τρόϊκας στην Αθήνα με ξένους επιτηρητές υπεράνω όλων των Ελληνικών Υπουργείων, που θα επιβάλουν την τήρηση των υποχρεώσεων της Ελλάδος (!) Πόσο δημοκρατική είναι η πρόταση αυτή; Πρόκειται για ένα «μόνιμο γραφείο» οικονομικών φασιστών και εφαρμοστών του ναζισμού. Είναι η απόδειξη, ότι η Ελλάδα είναι κατεχόμενη και αποικιοκρατούμενη και ότι θυσιάζεται για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει. Πρέπει οι Έλληνες να πετάξουν αυτό το «γραφείο» έξω με τις κλωτσιές.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΚΤ θέλουν να κρατήσουν ένα μέλος τους άκαμπτο; Η ουσία είναι ότι προσπαθούν να συντηρήσουν και να επιβάλουν αυτήν την κατάσταση στην Ελλάδα, για να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα που καταρρέει σε όλη την Ευρώπη και το οποίο είναι “εκτός ελέγχου” και αυξάνει το χρέος σε όλο τον κόσμο! Δεν λαμβάνουν υπόψιν τους ότι χάνονται θέσεις εργασίας, ούτε μέμφονται τους χειρισμούς εξαπάτησης που εδραίωσαν μέσω υπολογιστών (!) Θέλουν απεγνωσμένα μόνο να κρατήσουν αυτή την κατάσταση, γιατί πιστεύουν ότι είναι δόκιμη, αποτελεσματική και δίκαιη (!).
Όμως, ούτε δόκιμη είναι εκ των πραγμάτων εδώ και επτά χρόνια λιτότητας και άγριας φορολογίας στην Ελλάδα, σίγουρα δεν είναι ούτε αποτελεσματική και σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν είναι δίκαια. Στην ουσία βλέπουμε μέρος μιας συνολικής πτώσης στην Ευρώπη, που θα συνεχισθεί για τα επόμενα 10, 15 και 20 χρόνια.
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας