, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ γιατί αυτό που αναμένεται να προκύψει από τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τα μνημόνια και το χρέος, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας για την αλλοίωση του ελλείμματος το 2009, θα είναι μια συγκλονιστική αποκάλυψη! Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την χρεωκοπία της χώρας έχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι σε αργαστεί συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους τους το 1998 – 2003 φόρτωσαν τη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος για εξοπλιστικά και μετά το 2010 τη “βούλιαξαν” στα Μνημόνια για να τους πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης τα δανεικά.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να αγοράσουμε εξοπλισμούς μαμούθ 84 δις ευρώ για να μπούμε στην ΟΝΕ. Γερμανοί έδωσαν εντολή στους εδώ υπαλλήλους τους να αλλοιώσουν το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 4,7 δις εκ των οποίων τα 2,9 δις για μελλοντικές παραλαβές εξοπλιστικών (!) Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα. Το ποσό των 84 δις για εξοπλιστικές δαπάνες αντιστοιχεί στο 25% του δημόσιου χρέους και ξεσκεπάζει όλο το σύστημα που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με μια πέτρα στον λαιμό… Αυτό το ίδιο το σύστημα, που πίεζε τον Καραμανλή να κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% από τη μία και να αγοράσει τα πανάκριβά Eurofighter και τα ελαττωματικά υποβρύχια από την άλλη (αρνήθηκε και το πλήρωσε). Σύστημα το οποίο ζητούσε επιτακτικά να υπαχθούμε σε επιτήρηση, αλλά όταν ο Καραμανλής επεδίωξε τον εξοστρακισμό της κλεπτοκρατίας – μέσω του βασικού μετόχου – εκείνο έβαλε “βέτο” μέσω των εκπροσώπων του στην Κομισιόν.
Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ όπως θα καταδειχθεί στις επιτροπές, εξελίχθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη το 1998 – 2003 μας φόρτωσαν τα 84 δις που μας εκτόξευσαν στις πέντε πρώτες χώρες του κόσμου παγκοσμίως στα εξοπλιστικά (!). Στη δεύτερη φάση, το 2010, όταν λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, χάθηκε ο έλεγχος, έβαλαν τη Γερμανική ηγεσία της Eurostat να “πειράξει” μέσω των εδώ υπαλλήλων της το έλλειμμα του 2009, ώστε να χωθούμε ακόμα πιο βαθιά στα Μνημόνια και να εξοφλήσουμε με βαριά μέτρα λιτότητας τους εμπόρους όπλων! Είκοσι δις ευρώ δαπάνες μόνο για τα εξοπλιστικά πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο την περίοδο 2010 – 2015 την ίδια ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις!
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΗΡΗ Η ΣΤΙΓΜΗ, στην οποία θα καταλάβουν άπαντες, ότι το ευρώ δεν είναι το κοινό νόμισμα όλων, αλλά μια “πονηρή” μετεξέλιξη και μετονομασία του γερμανικού μάρκου – μια μεγάλη μπίζνα σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης. Θα είναι πικρή η ημέρα όπου οι Ευρωπαίοι θα συνειδητοποιήσουν ότι πέντε χρόνια τώρα δεν δανείζουν την Ελλάδα, αλλά πληρώνουν για να εξοφληθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους Γερμανούς εμπόρους όπλων, πολιτικούς φίλους των σοσιαλδημοκρατών και των χριστιανοδημοκρατών. Θα είναι πικρή η ημέρα που θα ξεχωρίσουν οι πολιτικοί που έβαλαν τους εμπόρους όπλων πάνω από έναν ολόκληρο λαό συνθλίβοντας στη κυριολεξία χιλιάδες οικογένειες, καταστρέφοντας χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και οδηγώντας 10.000 Έλληνες που δεν άντεξαν την πίεση και τον εξευτελισμό στην αυτοκτονία!
ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας είναι πράγματι ανήθικο και απεχθές και η Ελλάδα πρέπει να αξιώσει να ρυθμισθεί γενναία άμεσα και χωρίς εκπτώσεις. Παράλληλα, να ζητήσει να “παγώσουν” οι πληρωμές του χρέους για τα επόμενα 10 χρόνια, έτσι ώστε να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, χωρίς βαριά φορολογία και χαράτσια που είναι βέβαιο ότι μας οδηγούν στην πλήρη καταστροφή για πολλές δεκαετίες…
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας