«Φωτιές στην Ελλάδα- Ένα θέμα που ‘’καίει’’ πολύ»

Γράφει ο Λεωνίδας Ντόβας είναι εξειδικευμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Διαχείρισης Ασφαλίσιμων Κινδύνων. IFA Academy Specialist

Αγαπητοί φίλοι, σαν να ζούμε deja vou και κάθε χρόνο γίνονται και εντονότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τι εννοούμε ακραία καιρικά φαινόμενα; Σεισμοί, Πλημμύρες, Θύελλες, Φωτιές κτλ. Μέσα σε όλα αυτά αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα στη χώρα μας από το 1987. Άλλη μία φορά λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες μίας τεράστιας καταστροφής όπου πολλά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα καταστρέφουν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και σπίτια.

Δεν θα ψάξουμε για το ποιος ευθύνεται και τι θα έπρεπε να είχε γίνει. Τα περισσότερα προβλήματα άλλωστε δημιουργούνται από την δική μας ευθύνη από την συνεχή μόλυνση του περιβάλλοντος και από τα συμφέροντα πολλών το οποίο όμως δεν είναι το σημερινό μας θέμα. Η έλλειψη όμως θέλησης για εξέλιξη, για πρόληψη και αυτοπροστασία απέχει πολύ ακόμα από το μυαλό του Έλληνα πολίτη. Άλλωστε ο Δημόκριτος είχε πει : “Aνθρωποι τύχης είδωλον επλάσαντο πρόφασίν ιδίης αβουλίη’’ που σημαίνει οι άνθρωποι επινόησαν την θεά τύχη για να δικαιολογήσουν την δική τους έλλειψη θέλησης.

Ενώ ακόμα τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν χάσει παντελώς τις περιουσίες τους, τα ζώα τους, τα σπίτια και τις δουλειές τους (Αγρότες κτλ.) γιατί δεν είχαν ποτέ προβληματιστεί ή σκεφτεί πως θα μπορούσαν να προφυλάξουν την περιουσία τους. Θα περιμένουν βέβαια αφού καταλαγιάσει το θέμα και σταματήσουν τα κανάλια να αναμεταδίδουν, πάλι από το κράτος σε 2,3,4, χρόνια να τους δώσει κάποια χρήματα αλλά ποτέ δεν θα επανέλθουν στην πρότερη τους κατάσταση. Ποτέ δεν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν τουλάχιστον άμεσα. Έτσι οι κόποι πολλών ετών θα πάνε χαμένοι μέσα σε λίγες ώρες.

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη ελπίδα. Οι άνθρωποι που προνόησαν, σκέφτηκαν, συζήτησαν και τους ανέλυσαν μέσα από την συνεργασία με τον προσωπικό τους Ασφαλιστικό Σύμβουλο, για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν και μπορεί να καταστρέψουν την περιουσία τους. Φωτιές, Πλημμύρες, θύελλες, χαλάζι, σεισμός είναι μερικές από τις καλύψεις που παρέχει ένα ασφαλιστήριο περιουσίας και μπορεί να σας αποζημιώσει ΑΜΕΣΑ εντός ενός μηνός πληρώνοντας σας όλο το κεφάλαιο για να ξαναχτίσετε άμεσα το νέο σπίτι σας. Σκεφτείτε να καεί το σπίτι σας που είναι 100 τμ και να το έχετε ασφαλισμένο για 100.000€. Αυτό σημαίνει ότι εντός ενός μηνός θα λάβετε αποζημίωση 100.000€ και θα μπορέσετε να ξαναχτίσετε το νέο σας σπίτι. Απίστευτο; Και όμως 100% αληθινό!!!

Σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει πιο ισχυρή συμμαχία πρόληψης και χρηματοοικονομικής συνεργασίας όπου κάθε πολίτης με ένα μικρό αντίτιμο της τάξεως των 5-10€ το μήνα ενδεικτικά θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποζημιωθεί με το κεφάλαιο των 100.000€ για τον κίνδυνο της φωτιάς. Αν μπορέσει κάποιος να μου βρει πιο συμφέρουσα και έξυπνη λύση προστασίας της περιουσίας του εκτός της Ασφάλισης τότε θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, καθώς θα έχει μόλις βρεθεί ο δεύτερος καλύτερος τρόπος πρόληψης και προστασίας. Γιαυτό ενημερωθείτε και ασφαλισθείτε. Το οφείλετε στους εαυτούς σας πρωτίστως και σε ότι έχετε πετύχει μέχρι σήμερα για να μην χαθεί όπως συνήθως συμβαίνει σε μια «κακιά» στιγμή!!!