Ο τόπος δεν ξεβρωμίζει…

stellasΤου Περικλή Στέλλα*

Η δίκη για τα ύποπτα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται και εξελίσσεται σε μία φαρσοκωμωδία. Όχι βέβαια εξαιτίας των δικαστών της έδρας αλλά εξαιτίας των ανθρώπων που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο. Το πλέον κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την ιστορία -πλην των κατηγορουμένων- ο τέως πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ξεκίνησε το… κουβάρι της φαρσοκωμωδίας.

Και αυτό διότι σε κάθε ερώτηση θυμόταν αυτό που μας έλεγαν στον στρατό. «Βλέπε, άκου, σώπα». Ο Βασίλης Τεροβίτσας, που λέτε σε κάθε ερώτηση της έδρας απαντούσε χρησιμοποιώντας τέσσερις μόνο λέξεις. Αυτές: «Δεν ξέρω» και «Δεν γνωρίζω».

Η στάση του εξόργισε το δικαστήριο, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Χθες εξετάστηκε ένας από τους διαιτητές που λέγεται σύμφωνα με την ΕΥΠ και τον ογκωδέστατο φάκελο ότι δέχθηκε πιέσεις για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη. Ο πρώην πια διαιτητής Τσινιάρης. Ρωτήθηκε και για τον κατηγορούμενο Μάκη Ψωμιάδη. Και ο Τσινιάρης αλλά και το σύνολο των μαρτύρων που εξετάστηκαν χαρακτήρισαν κύριο και ευγενέστατο άνθρωπο τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος όπως ισχυρίστηκαν (και το κατέθεσαν ενόρκως βεβαίως-βεβαίως) ουδέποτε τους ενόχλησε και απλά έμπαινε στα αποδυτήρια των διαιτητών για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία.

Τελικά φαίνεται ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι εξωγήινοι (όπως λέει και η διαφήμιση) που θέλουν το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε. Όλα είναι προϊόντα φαντασίας και προσπάθειας των εξωγήινων που θέλουν να καταστρέψουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι βέβαιο, κύριοι.

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ! Κυρίως διότι δεν το θέλει κανείς. Ακόμη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Που αντί για να ασκήσουν κριτική (επιεικώς αναφέρω αυτή τη λέξη) απλά καταγράφουν τις καταθέσεις των μαρτύρων τύπου Τεροβίτσα που δεν είδε, δεν άκουσε και δεν γνωρίζει τίποτα.

*Ο κ. Στέλλας είναι δημοσιογράφος