04:52, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Στην Ελλάδα που χτίζονται μόνο Hot Spot

Σωκράτης Δημητριάδης
του Σωκράτη Δημητριάδη*
Μέσα σε μία περίοδο παρατεταμένης ύφεσης που χτύπησε κατά κύριο λόγο και πρώτα από όλους τον κλάδο των μηχανικών και κατ’ επέκταση όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή – κατασκευή, έχουμε και την κυβέρνηση Τσίπρα , τον πρώην πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. και νυν υπουργό της κ. Σπίρτζη, αλλά δυστυχώς και ορισμένα «γαλάζια παιδιά» που με τις επιλογές τους εξυπηρετούν και στηρίζουν τα καταστροφικά θέλω της κυβέρνησης, αφού δεν εξυπηρετήθηκαν τα δικά τους θέλω στον χρόνο που επιθυμούσαν. Πολεμούν έτσι με τις πράξεις και τις επιλογές τους τις προσπάθειες του νυν προέδρου του Τ.Ε.Ε. Γ. Στασινού με ό,τι έχουν και δεν έχουν, δημιουργώντας προσκόμματα σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναμόρφωσης και εξυγίανσης που προσπαθεί να πετύχει , χωρίς να σκέφτονται τις κοινωνικές επιπτώσεις στον ήδη αποδυναμωμένο κλάδο των μηχανικών.
Είναι άξια προσοχής, η ενεργός ανάμιξη του «ευσυγκίνητου» πρώην προέδρου Τ.Ε.Ε κύριου Σπίρτζη και νυν υπουργού, στις επικείμενες εκλογές του Τ.Ε.Ε., που προσπαθεί να ελέγξει το πολύ σημαντικό επιμελητήριο, “μανιπιουλάροντας” καταστάσεις, ακυρώνοντας προσπάθειες του νυν προέδρου με τις πλάτες της κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο, να αποτρέψει την επανεκλογή του τελευταίου, η οποία γνωρίζουν ότι θα καταλογιστεί ως νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία, αφού όλοι αντιλαμβάνονται την πολιτική σημασία που έχουν χρονικά, μετά την ανάδειξη του τελευταίου ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Το μοναδικό δε εργαλείο, με το οποίο εφοδιάστηκαν οι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία του νόμου των αυθαιρέτων 4178/13 του υπουργού Σ. Καλαφάτη, μποϊκοτάρετε, προσπαθώντας να περάσουν όλες τις υπαγωγές του συνταγματικού και σίγουρου αυτού νόμου σε ένα νόμο που βάσει του ανηρτημένου σχεδίου στην διαβούλευση, μόνο ασφαλής και συνταγματικός δεν μπορεί να κριθεί. Η κίνηση αυτή θα αποβεί καταστροφική για χιλιάδες ανθρώπους που έχουν τακτοποιήσει ήδη τα ακίνητά τους και έχουν προχωρήσει σε συμβολαιογραφικές πράξεις.
Τα εγκλήματα όμως που διαπράττονται κατά της χώρας μας από την κυβέρνηση, συνεχίζονται με την πολιτική της, στην οποία πρώτο μέλημα είναι η αποτροπή οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσιρώνη ο οποίος ακύρωσε τις ευνοϊκές διατάξεις για τις χρήσεις αμιγούς κατοικίας, δημιουργώντας απίστευτα κολλήματα στους Ο.Τ.Α, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να διαχειρίζονται μεγάλες περιοχές χαρακτηρισμένες με την αυτή χρήση, βάζοντας και εκεί φρένο στην ανάπτυξη.
Άρα τι μένει;
Η κατασκευή hot spot. Αυτά είναι πλέον, τα «σοβαρά» έργα, που προωθεί και διαφημίζει η «ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Hot spot στα οποία αλωνίζουν ανεξέλεγκτα οι αγνώστου προελεύσεως Μ.Κ.Ο, Ηot spot στα οποία καθημερινά γινόμαστε γνώστες εγκληματικών ενεργειών και εξεγέρσεων, Ηot spot τα οποία πυρπολούνται και καταστρέφονται ολοσχερώς από βαφτισμένους από το ΣΥΡΙΖΑ «νόμιμους» λαθρομετανάστες, Hot spot στα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μένουν είναι παιδιά. Παιδιά τα οποία έφυγαν από έναν πόλεμο και τα έβαλε η κυβέρνηση μέσα σε έναν άλλο στον οποίο αντίπαλοι είναι οι Πακιστανοί και Αφγανοί λαθρομετανάστες εναντίον των Σύριων προσφύγων.
Ανίκανη λοιπόν να ξεχωρίσει η κυβέρνηση το λάδι από το ξύδι έχει βυθίσει τη χώρα μας σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, τραβώντας, ακόμα πιο βαθιά, όλους εμάς που προσπαθούμε μέσα στον κυκεώνα που μας έβαλαν να πολεμήσουμε για την ισορροπία στην καθημερινότητά μας και το μέλλον μας.
*Ο κ. Δημητριάδης είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει»