04:50, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη – Αυθεντική Πόλη

Του Άκη Πούλακα*
Το ΕΕΘ στο πλευρό του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΒΙ στον αγώνα για αλλαγή κουλτούρας στην αγορά
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας που εκπροσωπεί, συμβουλεύει και στηρίζει τους επαγγελματίες της πόλης μας, επισημαίνει και εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη πλήρους εξάλειψης φαινομένων όπως αυτό του παραεμπορίου, της πειρατίας, των απομιμήσεων, τα οποία πλήττουν οικονομικά τις επιχειρήσεις και βάζουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σήμερα δε αυτή η ανάγκη κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική καθώς οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού είναι τεράστιες και απειλούν με κατάρρευση, ακόμα και μέχρι πρότεινως, υγιείς επιχειρήσεις.

Καλωσορίζουμε λοιπόν από την μεριά μας την εξαιρετική πρωτοβουλία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτήσιας να επιλέξει την πόλη μας για την υλοποίηση του προγράμματος authenticities και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συμμετοχή μας στην υλοποίηση του.
Το Πρόγραμμα AUTHENTICITIES αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) σε στενή συνεργασία με τα γραφεία προστασίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ) των χωρών-μελών της ΕΕ.
Η Θεσσαλονίκη, με τη συνεργασία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και Φορέων της πόλης, μεταξύ των οποίων και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα πιστοποιηθεί για το 2020/21 ως ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ – AUTHENTICITY, αναλαμβάνοντας σημαντικές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και επισκεπτών στην κατανάλωση αυθεντικών προϊόντων και μόνον. Οι δράσεις θα επικεντρωθούν στην προβολή της ιδέας της αυθεντικής πόλης (authenticity) συνεισφέροντας στη δημιουργία και διατήρηση ενός ζωντανού δικκτύου ευρωπαϊκών πόλεων που προωθούν διαρκώς την αγορά αυθεντικών προϊόντων με κοινό σλόγκαν «The Authentic is eternal”. (το αυθεντικό είναι αιώνιο)
Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, Δήμος Θεσσαλονίκης και ΟΒΙ προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα υλοποιηθεί και με τη συνδρομή του επιμελητηρίου μας και άλλων φορέων της πόλης μας.

  • Ο Άκης Πούλακας είναι Επιχειρηματίας, Μέλος ΔΣ ΕΕΘ, Πρόεδρος επιτροπής Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Νεοφυών Επιχειρήσεων