, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

«Το ηθικό μειονέκτημα της Αριστεράς»

 
Βίκυ Νάκου
της Βίκης Νάκου*
Ήταν αρκετοί μόλις 15 μήνες διακυβέρνησης, για να απολέσει και μάλιστα με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο η Αριστερά το όποιο πλεονέκτημα της έδινε στα μάτια της κοινής γνώμης, η επί μακρόν παραμονή της στα αντιπολιτευτικά έδρανα. Εκεί, κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της απουσίας κυβερνητικών ευθυνών τα λαλίστατα και λαοπρόβλητα στελέχη της, με όπλο τα «κομματικά τους ένσημα» και τους «κοινωνικούς αγώνες», δεν δίσταζαν να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, αδιαφορώντας ακόμη και για το γεγονός ότι οι διάσπαρτες υποσχέσεις συχνά δημιουργούσαν σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Όμως, οι κυβερνητικές υποχρεώσεις και η εμφανής και καθόλα ορατή από το σύνολο της κοινωνίας ανεπάρκεια διαχείρισης αυτών, αποκάλυψε το αληθινό ποιόν όλων αυτών που ακόμη και σήμερα επαίρονται ότι η «ιστορία τους χρωστάει». Γίνεται πλέον από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες αντιληπτό, ότι δυστυχώς το μόνο στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι κυβερνώντες είναι η παραμονή τους για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα στην εξουσία, έστω και εάν για να το πετύχουν αυτό θα χρειαστεί με συνοπτικές διαδικασίες να ξεπουλήσουν τα πάντα, εφευρίσκοντας και την πλέον απίθανη φορολογική ύλη. Και όλα αυτά καλυμμένα με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που άρπαξαν ψευδόμενοι από το λαό, τον οποίο όμως τώρα απαξιώνουν και προσβάλλουν με την συμπεριφορά τους, αντιλαμβανόμενοι, ότι πλησιάζει η ώρα της εκλογικής κρίσης, ενώπιον της οποίας ήδη ψυχορραγούν.
Άλλωστε, μόνο ως τακτοποίηση τελευταίων εκκρεμοτήτων και εξασφάλισης  ποινικής;) ασυλίας μπορούμε να εκλάβουμε την όλως αναιτιολόγητη και στα μουλωχτά τροποποίηση της ρητής απαγορευτικής διάταξης για μετοχική συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε off shore εταιρία, εδρεύουσα σε φορολογικούς παραδείσους. Εκτός και εάν τα βαθύπλουτα, όπως προέκυψε από τις προσφάτως δημοσιευθείσες δηλώσεις «πόθεν έσχες», πρωτοκλασάτα  στελέχη της συγκυβέρνησης, πέρα από το να έχουν την μεγάλη τύχη να κατάγονται από εύπορες οικογένειες (αυτή ήταν η επίσημη κυβερνητική εξήγηση) εξασκούνται και στην αλματώδη αύξηση του πλούτου τους, στοιχείο που τους αναγκάζει να τον αποθηκεύουν στα απάνεμα  λιμάνια των απανταχού της γης – και με ΦΕΚ πλέον νομιμοποιηθέντων – φορολογικών παραδείσων.
* Η Βασιλική (Βίκη) Νάκου είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του Δ.Σ. Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κ. Καραμανλής” & μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.