, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Το νέο δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπουλάμε τα πάντα!

%ce%a7%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85
της Δέσποινας Χαραλαμπίδου*
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την  Τρίτη 27/9/2016 με διαδικασίες εξπρές, είναι  ένα ακόμα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα, την οικονομία και τον λαό της χώρας μας. Το πολυνομοσχέδιο επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση ιδιαίτερα τους νέους και τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, τους αγρότες αλλά και τους επιστήμονες καθώς και τις μικρές επιχειρήσεις.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου παρέδωσε  και το τελευταίο κλειδί της πολιτικής εξουσίας στους δανειστές. Μετά την παράδοση  του μηχανισμού είσπραξης των δημοσίων εσόδων, της διαχείρισης των κόκκινων δάνειων και των τραπεζών στην τρόικα, με το πολυνομοσχέδιο αυτό  παρέδωσε  και  όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μεταφέρονται στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Κτηριακές Υποδομές, με στόχο το άρον – άρον το ξεπούλημά τους σε όφελος των πιστωτών. Έχει ήδη προηγηθεί η μεταφορά  των  ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και των  ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΚΑ.Η μεταφορά όλων  αυτών των στρατηγικής σημασίας  ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, αποτελεί στην κυριολεξία μια κίνηση εκποίησης και παράδοσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε προτεκτοράτο ξένων οικονομικών συμφερόντων.
Για την εγκληματική αυτή πολιτική παράδοσης και γενικής εκποίησης της χώρας, εκτός από τον Τσίπρα και τον Καμένο  είναι συνυπεύθυνοι και ο Κ. Μητσοτάκης ,η Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και  ο  Β. Λεβέντης και φυσικά και  οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το  3ο  μνημόνιο. Διότι η «Απόφαση της Συνόδου των  Αρχηγών – Κρατών – Μελών της Ευρωζώνης» στις 12.7. 2015 η οποία  με την ψήφο των 222 βουλευτών  έγινε νόμος  του κράτους  (Ν.4334  ΦΕΚ 80 16.7.2015 ) αναφέρει  με απόλυτη σαφήνεια  «…Επιπροσθέτως οι Ελληνικές αρχές  θα πρέπει  να αναπτύξουν ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Πολύτιμα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο που θα ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων…»
Συνεπώς, οι φτηνές δικαιολογίες των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Δεν σημαίνει ότι επειδή μπαίνει στο υπερταμείο πάει και για ξεπούλημα και  για ρευστοποίηση» είναι ένα ακόμη ψέμα, το οποίο καταρρίπτεται  από τον ίδιο το νόμο που ψήφισαν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά αυτής της χώρας, και είναι ένα μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα αφού αυτές οι γιγάντιες και στρατηγικές  δημόσιες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν και την ενέργεια και το νερό, συνιστούν την καρδιά, τις αρτηρίες και την ίδια τη ζωή αυτής της χώρας. Η θλιβερή διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δόγμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, μετατρέπει τη  χώρα μας σε ένα προτεκτοράτο, δίχως ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Είναι  ιστορικές οι ευθύνες – και δεν παραγράφονται – όσων  βουλευτών ψήφισαν την γενική εκποίηση της χώρας και όσων ψήφισαν  να ιδιωτικοποιηθεί το ρεύμα και το νερό.
*Η κ. Χαραλαμπίδου είναι πρώην βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας»