, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Το πραξικόπημα που δεν έγινε…

 
-Θεόδωρος-Καράογλου
του Θεόδωρου Καράογλου*
Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, για το σκοτεινό σχέδιο που εξύφανε η δήθεν «προοδευτική» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την Άνοιξη του 2015 προκειμένου να επιβάλλει ένα (οικονομικό) πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,   αποκαλύπτουν τι αποφύγαμε και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη χώρα…
Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε νέα Δραχμή, έκδοση υποσχετικών για μισθούς και συντάξεις, έξοδος του στρατού στους δρόμους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, ήταν το βασικό περίγραμμα υλοποίησης μιας «άρρωστης» πολιτικά ιδέας, με την κωδική ονομασία «PLAN B» ή «PLAN X», η οποία θα βύθιζε τη χώρα σε λατινοαμερικάνικο χάος! Αναμφίβολα η ιστορία οφείλει να είναι (και θα είναι) αμείλικτη με εκείνους που σχεδίασαν και θέλησαν να «εκτελέσουν» εν ψυχρώ την Ελλάδα, βάζοντάς την στον οικονομικό…  γύψο.
Προσωπικά αναμένω και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Μπορεί το «πραξικόπημα της δραχμής» να απέτυχε, ωστόσο οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι πραγματικά συνέβη το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια να αποδώσει ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, όμως, πρέπει να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες. Για αυτό και αποτελεί υποχρέωση του Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για όλους εκείνους που στηριζόμενοι στη «θεωρία των (πολιτικών) παιγνίων» έχτισαν υπουργικές καριέρες, εκμεταλλευόμενοι τη συναισθηματική φόρτιση και τη μνημονιακή κόπωση ενός ολόκληρου λαού.
Τώρα που ήρθαν όλα στο φως, κατ’ εμέ,  η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είναι μονόδρομος! Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον διότι θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει πραγματικά μπροστά, αποκαλύπτοντας τους υπαίτιους για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την υπογραφή του τρίτου (δυσβάσταχτου) μνημονίου και δεύτερον γιατί θα αποκαλύψει το βαθμό ωριμότητας της κοινωνίας μας να αντιστέκεται, έστω και τώρα, στα ανέξοδα ψέματα που οδήγησαν την πατρίδα μας σε υπανάπτυξη, φτώχεια, οικονομική ισοπέδωση, οπισθοδρόμηση και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Τον Ιανουάριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε μια οικονομία που ανέκαμπτε και τη βύθισε στην ύφεση, παρέλαβε ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα και επέβαλε  capital controls, παρέλαβε μια Ελλάδα που έβγαινε από τα μνημόνια και την οδήγησε στο επαχθέστερο όλων, υποσχέθηκε «ελπίδα» και η παντελής απουσία της οδηγεί χιλιάδες Έλληνες στα θολά νερά της ευρωαπόρριψης και της αντισυστημικότητας.
Επί 17-18 μήνες ηγείται μιας Κυβέρνησης υποκριτών, όπως ομολόγησε δημόσια ο Μάκης Μπαλαούρας, δηλώνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν Κυβέρνηση θα διαδήλωνε στους δρόμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, γιατί πολύ απλά το βάθος πεδίου τους φτάνει έως τις πλατείες των Αγανακτισμένων και τις καταλήψεις. Παιδιά του χάους ήταν και μόνο μέσα σε αυτό μπορούν να λειτουργήσουν, όπως διάβασα κάπου. Ωστόσο δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι τον Ιούνιο του 2016 οι Έλληνες δεν ζουν, απλώς… υπάρχουν για να πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, υψηλότερο ΕΝΦΙΑ και να συντηρούνται από μισθούς και συντάξεις πείνας, αλλά και από τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Αντιγράφοντας τον Αρκά, εύχομαι και προσδοκώ σε λίγα χρόνια η επέτειος του δημοψηφίσματος της (παρ’ ολίγον) χρεοκοπίας και τα όσα προηγήθηκαν να έχουν ξεχαστεί, όχι όμως και ο υπαίτιός της! Αυτός έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας!
*Ο κ. Καράογλου είναι βουλευτής ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης