Αρχίζει σήμερα εν μέσω (θρησκευτικών) αντιδράσεων το ThessalonikiPride - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Αρχίζει σήμερα εν μέσω (θρησκευτικών) αντιδράσεων το ThessalonikiPride

Αύριο το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - THESSALONIKI PRIDE 2012/PHASMA/Á.ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ

Ξεκινάει σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki Pride στη Θεσσαλονίκη, που θα συνεχιστεί και αύριο και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 10.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με σύνθημα «Ώρα για εμάς» η αυλαία θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα με την έκθεση φωτογραφίας «Εναλλαγές» στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στον ίδιο χώρο, με θέμα «Ενέργειες LGBT οργανώσεων για την προώθηση υλοποίηση των αιτημάτων τους στους δήμους και τις περιφέρειες» αλλά και προβολές ταινιών. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με θέατρο δρόμου και street party στην περιοχή Βαλαωρίτου.

Το πρωί του Σαββάτου, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν τα ζητήματα των νέων γκέι, λεσβιών, μπάι και τρανς παιδιών, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Οι νέοι γκέι, οι νέες λεσβίες, τα μπάι και τρανς παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις πιο συχνές και πιο έντονες από τους συνομηλίκους τους. Όπως γίνεται κατανοητό, οι νέοι LGBT άνθρωποι οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένοι τύψεις και πολλές φορές μέχρι την αυτοκτονία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης. Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χριστιανικές οργανώσεις και από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο κ. Βλαχογιάννης απάντησε: «Ακόμη και σε χώρες φιλελεύθερες υπάρχουν γραφικές, σκοταδιστικές φωνές. Τις αγνοούμε».

Αντιδράσεις Άνθιμου

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διοργάνωσε αγρυπνίες, ομιλίες και συγκεντρώσεις έξω από τις εκκλησίες. Η πρώτη αγρυπνία (ή αλλιώς «σύναξη διαμαρτυρίας» όπως την θεωρεί η εκκλησία) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο του ιερού ναού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Άγιου Δημητρίου.

O Άνθιμος είχε χαρακτηρίσει το φεστιβάλ «αίσχος» και «πρόκληση». «Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης υπάρξεως» είχε δηλώσει.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ