Ασφάλεια αυτοκινήτου: Τα 4 λάθη που κάνεις και την πληρώνεις ακριβά - Karfitsa.gr
Business Οικονομία Ροή

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Τα 4 λάθη που κάνεις και την πληρώνεις ακριβά

Κάνεις σωστά ασφάλεια αυτοκινήτου; Δες τα 4 πολύ μεγάλα λάθη που κάνουν αρκετοί οδηγοί και καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα χρήματα απ’ όσα θα μπορούσαν.

Έφτασε ο καιρός να πληρώνεις λιγότερα χρήματα στην ασφάλιση του οχήματος σου. Δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να καταλάβεις τι κάνεις λάθος και καταλήγεις να πληρώνεις πολλά περισσότερα για το συμβόλαιο σου.

Δες τα τέσσερα σημαντικότερα λάθη που οδηγούν σε ακριβή ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά και τον τρόπο να τα επιλύσεις.

Λάθος 1ο: Αγορά την τελευταία στιγμή

Οποιαδήποτε αγορά γίνεται την τελευταία στιγμή σπάνια είναι καλή. Το ίδιο ισχύει και στον ασφαλιστικό κλάδο. Εάν δεν βρεις, έστω και λίγο χρόνο να κάνεις μία έρευνα αγοράς, δεν θα έχεις εικόνα του που κινούνται οι τιμές εκεί έξω. Από εδώ και πέρα πες όχι στον πειρασμό της «τελευταίας στιγμής» και προγραμμάτισε καλύτερα τον χρόνο σου. Με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις θα δεις ότι άξιζε!

Λάθος 2ο: Κοιτάς αποκλειστικά την τιμή

Ότι είναι φτηνό είναι δελεαστικό, όμως δε σημαίνει πως είναι και αντίστοιχο των αναγκών μας. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν εάν το πρωταρχικό σου φίλτρο είναι η τιμή, τότε πέφτεις στην παγίδα οι επιπλέον καλύψεις να πληρώνονται «χρυσές». Για να δεις τι χάνεις τόσο καιρό, δες προσεκτικά και άλλα συμβόλαια με τις ίδιες καλύψεις και ίσως διαπιστώσεις πως τελικά δεν αγόραζες την πιο φτηνή ασφάλεια τόσα χρόνια!

Λάθος 3ο: Δεν βάζεις τη σωστή τρέχουσα αξία

Ένα πολύ κοινό λάθος είναι να συγχέουμε «τρέχουσα αξία» με την τιμή αγοράς. Ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε πριν 5 χρόνια για παράδειγμα 25.000€, σήμερα μπορεί να έχει πέσει κατά μέσο όρο στις 19.000€. Αυτές οι 6.000€ μετρούν στην τελική τιμή του ασφαλιστηρίου σου, αλλά και στις αποζημιώσεις. Η «υπερασφάλιση» που κάνεις σε οδηγεί να πληρώνεις περισσότερα, όμως αν διαβάσεις τους όρους του συμβολαίου, λένε πως εσύ θα αποζημιωθείς σε κάθε περίπτωση βάσει της «τρέχουσας αξίας». Άρα προσοχή στο τι δηλώνεις ως ασφαλισμένο ποσό!

Λάθος 4ο: Κόβεις καλύψεις

Οι πρόσθετες καλύψεις δεν είναι για να πληρώσεις περισσότερα, αλλά για να εξασφαλίσεις υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή. Για παράδειγμα η οδική βοήθεια που παρέχει το συμβόλαιο σου έχει ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσες φορές θες, χωρίς επιβάρυνση. Αντιθέτως αν την καλέσεις εκτός ασφαλιστικής, θα κληθείς να πληρώσεις πολλά χρήματα για μία μόνο φορά. Άρα η άμεση περικοπή δε συνεπάγεται με την οικονομία!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ