Ασφαλίζουν τo όχημά τους με 20 ευρώ και για πέντε μέρες! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Ασφαλίζουν τo όχημά τους με 20 ευρώ και για πέντε μέρες!

Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERLIFE, Ι. Βοτσαρίδης εξηγεί πως η κρίση επηρέασε τον κλάδο

IMG_0086 (1) copy

του Βαγγέλη Στολάκη

Με πτώση της τάξης του 14,1% στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου «έκλεισε» το 2014 για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Παράλληλα αυξήθηκαν οι κάτοχοι οχημάτων που επιθυμούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για τέσσερις ή και για πέντε ημέρες το χρόνο, με τις εν λόγω ασφάλειες να αγγίζουν το 10% των συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών. Οι ασφάλειες αυτές κοστίζουν περίπου 20 ευρώ το χρόνο και προτιμούνται από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες στην εφορία και επιθυμούν να μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους για κάποιες ημέρες.

Τα παραπάνω στοιχεία έκανε γνωστά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Interlife με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Βοτσαρίδης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με όσα είπε η εταιρία του κατέχει την 6η θέση από πλευράς κερδών ανάμεσα σε 21 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ασφάλειας των αυτοκινήτων, την ώρα που η ελληνική ασφαλιστική αγορά μετρά τα τελευταία πέντε χρόνια ζημιές που ξεπερνούν το 35%.

Παράλληλα, ο κ. Βοτσαρίδης έκανε γνωστό ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν τα συμβόλαια ασφάλισης σκαφών και οι ασφάλειες περίθαλψης.

Σε ό,τι αφορά την Interlife το 2014 «έκλεισε»  με κέρδη περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα μάλιστα που ο κλάδος σημείωσε μείωση της τάξης του 14,1% κατάφερε να αυξήσει το στόλο των ασφαλισμένων αυτοκινήτων περιορίζοντας την απώλεια σε -8,83%. Η Interlife αύξησε επίσης τις επενδύσεις της κατά 10% σε σχέση με το 2013 και τα αποθέματα κατά 5,62%.  Παράλληλα, η εταιρία συμφερόντων του κ. Βοτσαρίδη αύξησε το προσωπικό της κατά δέκα νέες θέσεις εργασίας, με τους υπαλλήλους να ανέρχονται στους 130, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι συνεργαζόμενοι διαμεσολαβητές.

Η ασφαλιστική εταιρία την περασμένη χρονιά δημιούργησε δυο επιπλέον προϊόντα και προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη MAPFRE ASISTENCIA στον τομέα της οδικής βοήθειας και της φροντίδας ατυχήματος.

Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων με την Interlife διαμεσολαβητών, οι οποίοι από 650 το 2013 στα τέλη του 2014 ξεπέρασαν τους 1350. «Για μας η ασφάλεια πουλιέται και δεν αγοράζεται. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι σημαντικοί αφού θα εξηγήσουν στον πελάτη τους όρους του συμβολαίου και θα είναι εκεί όταν αυτός τους καλέσει. Για το λόγο αυτό ενισχύσαμε τον τομέα της διαρκούς επιμόρφωσης των συνεργατών μας» εξήγησε ο κ. Βοτσαρίδης. Τόνισε επίσης, ότι η εταιρία του δίνει έμφαση στις διαπροσωπικές σχέσεις ασφαλιστών-πελατών για το λόγο αυτό δεν πουλά ασφάλειες στο διαδίκτυο, όπως κάνουν άλλες εταιρίες. «Είμαι αρνητικός στην κατάργηση της διαμεσολάβησης» σημείωσε με νόημα ο κ. Βοτσαρίδης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το 2015, αφού όπως είπε «υπάρχει και νέα κυβέρνηση», εκτίμησε όμως ότι η χρονιά για την εταιρία του θα πάει καλύτερα από το 2014. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Interlife το 2014 διέθετε στόλο ασφαλισμένων οχημάτων που ξεπερνούσε τις 200.000.

Σε ό,τι αφορά τέλος, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα ασφάλιστρα υπογράμμισε πως δεν μπορούν να… «πέσουν κι άλλο» και για το λόγο αυτό στην εταιρία του προσαρμόζονται συμβόλαια ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα κάθε ασφαλισμένου χωριστά. «Ανάλογα την τιμή και την οικονομική δυνατότητα των ιδιοκτητών προσαρμόζουμε και τη διάρκεια του συμβολαίου» κατέληξε ο κ. Βοτσαρίδης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ