«Ασθενείς οδηγούνται στον θάνατο γιατί δεν υπάρχουν βηματοδότες» - Karfitsa.gr
Υγεία

«Ασθενείς οδηγούνται στον θάνατο γιατί δεν υπάρχουν βηματοδότες»

Επικίνδυνες καταστάσεις στο ΑΧΕΠΑ λόγω τρομερών ελλείψεων!

axepa

της Γιώτας Ρουμελιώτη

«Οι ασθενείς κινδυνεύουν συνεχώς καθώς δεν υπάρχουν βηματοδότες. Οδηγούνται στον θάνατο! Στα ραντεβού δεν υπάρχει αξιοκρατία γιατί… προηγούνται οι γνωστοί. Δεν υπήρχε γάλα και έδιναν στους ασθενείς τσάι. Βάζουμε τους συνοδούς να αγοράσουν πάνες και γάζες. Το φαρμακείο είχε μείνει με 5 ευρώ».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΡΟΞΕΝΟΣ

Τραγική μέχρι και… επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καθώς οι ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τροφοδοσία, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ όπως τονίζει στο Karfitsa.gr ο πρόεδρος Εργαζομένων, Χαράλαμπος Κοροξένος, «οι ασθενείς οδεύουν στον θάνατο γιατί δεν υπάρχουν βηματοδότες!». Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται και στη μη αξιοκρατία όσον αφορά τα ραντεβού των ασθενών, ενώ τονίζει ότι η αναμονή μπορεί να αγγίξει και τους 6 μήνες!

«Πήραμε μόνο 5,5 εκατ.ευρώ»

«Δεν έχουμε χρήματα. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Έχουμε πάρει γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ και ήταν να πάρουμε γύρω στα 22 εκατ.ευρώ», λέει ο κ.Κοροξένος και συνεχίζει σχετικά με το φαρμακείο που είχε μείνει με 5 ευρώ! «Το φαρμακείο του νοσοκομείου είχε μείνει με 5 ευρώ, ως αποθήκη χρημάτων. Αυτές τις μέρες ήρθε το κονδύλιο  για να συμπληρωθεί το ποσό, γιατί αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για τα αντιρετροϊκά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους οροθετικούς».

«Οδηγούνται στον θάνατο»

Όπως αναφέρει, η υγεία των ασθενών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, λόγω της έλλειψης των βηματοδοτών. «Το θέμα αυτό είναι τεράστιο. Ήμασταν έξι μήνες χωρίς βηματοδότη. Οι ασθενείς οδηγούνται στον θάνατο. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα», λέει και συνεχίζει: «Έχουμε πρόβλημα και με τη διατροφή των ασθενών. Το καλοκαίρι είχαμε πρόβλημα με τη σίτιση και για 15 μέρες δεν είχαμε γάλα και τους το είχαμε αντικαταστήσει με τσάι».

Το… κόλπο των υλικών!

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξένο, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη σε υλικά, η ηγεσία του υπ.Υγείας, την κάνει να φαίνεται… ανύπαρκτη καθώς φροντίζει να καλύπτει πρόχειρα τις «τρύπες». «Υπάρχει τεράστια έλλειψη υλικού αλλά το κάνουν έτσι ώστε να φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Είναι κάτι σαν… κυκλικό κόλπο. Σήμερα λείπουν γάντια και αύριο… φέρνουν γάντια. Αύριο όμως θα λείπουν και γάζες. Θα φέρουν τις γάζες αλλά θα μας λείπει βαμβάκι. Δεν γίνεται να κλείνουν τρύπες με πρόχειρο τρόπο. Δεν έχουμε καθόλου υλικά!», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Παρακαλάμε συνοδούς να μας φέρουν πάνες, γάζες και βαμβάκια. Αρκετά από αυτά τα αγοράζουν οι ίδιοι οι νοσηλευτές για να κάνουν την δουλειά τους. Τα ραντεβού πάνε πίσω γιατί δεν έχουμε υλικά…Μπορεί να περιμένουν τέσσερις μήνες! Ασθενείς μπορεί να περιμένουν πολλούς μήνες μέχρι να χειρουργηθούν, γιατί δεν υπάρχουν υλικά!».

«Να μπει τέλος στο.. βαλιτσάκι»

Επίσης, κάνει λόγο για αναξιοκρατία σχετικά με τα ραντεβού, καθώς όπως τονίζει το φαινόμενο «βαλιτσάκι» τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόνιμο. Ο κ. Κοροξένος εξηγεί ότι το «βαλιτσάκι» προέρχεται από την βαλίτσα που κρατάνε όσοι ασθενείς πηγαίνουν για εξέταση στο νοσοκομείο και υποδηλώνει ότι είναι… γνωστοί γιατρών! «Το «βαλιτσάκι» είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Αν είσαι φίλος γιατρού ή αν είσαι πελάτης από το ιατρείο του και έχεις κλείσει ραντεβού και έρχεσαι με το βαλιτσάκι σου, σημαίνει κάτι. Βλέπω ασθενείς να έρχονται με τη βαλίτσα στο χέρι και να ψάχνουν σε ημέρα εφημερίας ένα συγκεκριμένο γιατρό γιατί έχουν ραντεβού. Αυτό σημαίνει ότι έχει κανονιστεί από έξω», λέει και συνεχίζει: «Παρακάμπτεται η διαδικασία και μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι επείγοντα περιστατικά. Δεν γίνεται ο κόσμος να παίρνει τηλέφωνο για ραντεβού και να του το κλείνουν μετά από 6 μήνες και να έρχονται κάποιοι που επειδή είναι γνωστοί γιατρών να εξυπηρετούνται αμέσως. Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Για να χειρουργηθείς αύριο θα πρέπει ή να έχεις το «βαλιτσάκι» ή να μπεις σε ασθενοφόρο».

*Σημειώνεται ότι σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις βασικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ