Ατανάσοφ: Η δίκη «κόλλησε» στη μετάφραση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ατανάσοφ: Η δίκη «κόλλησε» στη μετάφραση

«Μπλόκο» στην εκδίκαση των υποθέσεων του Βούλγαρου μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Ογκνιάν Ατανάσοφ έβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στην τρίτη κατά σειρά δίκη του επί 21 χρόνια δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας, το δικαστήριο δέχτηκε την ένσταση των συνηγόρων του ότι το κλητήριο με το κατηγορητήριο ου τον βαρύνει πρέπει να του επιδοθεί στη γλώσσα του, στα βουλγαρικά.

Του Κώστα Καντούρη

Ο Ατανάσοφ παραδόθηκε από τις βουλγαρικές αρχές 21 χρόνια μετά την απόδραση του, το Νοέμβριο του 1998 από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, για την εκτέλεση επτά ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, που αντιστοιχούν σε επτά διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης και πώλησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης. Οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν στα όρια της 20ετίας και της 25ετίας με άμεσο κίνδυνο να παραγραφούν. Ήδη για δύο απ’ αυτές τις υποθέσεις ο Ατανάσοφ καταδικάστηκε συνολικά σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη και σε 130.000 χρηματική ποινή, ενώ έχει προσδιοριστεί, με τις ίδιες ταχείες διαδικασίες η πρώτη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί να δικαστεί η τρίτη υπόθεση για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 1999 και Απριλίου 2001 και ο 56χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών αντιμετώπιζε μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Στο δικαστήριο κατατέθηκε ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος, δηλαδή η κλήση στη δίκη που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε βάρος του, με το σκεπτικό ότι δεν είχε μεταφραστεί στη γλώσσα του. Επίσης κατατέθηκε αίτημα να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Ατανάσοφ λόγω προβλημάτων υγείας δεν αντιλαμβάνεται τα όσα γίνονται στη δίκη.

Το Κακουργιοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου, ενώ σχετικά με το αίτημα η εισαγγελέας της έδρας θεώρησε ότι πρέπει να γίνει τέτοια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, επειδή το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί και στα επόμενα δικαστήρια.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ