17:16, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για το Σκωτία – Αγγλία του Σαββάτου

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν στον αγώνα ανάμεσα στη Σκωτία και την Αγγλία στο προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γλασκώβη το Σάββατο, μετά από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Εξωτερικά κορδόνια θα τοποθετηθούν γύρω από το γήπεδο για να διασφαλιστεί ότι μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων θα εισέλθουν στην περιοχή, ενώ οι αναζητήσεις σακουλών και σώματος θα είναι αυξημένες.
Μετά από διαβούλευση με την ένωση ποδοσφαίρου και την αστυνομία της Σκωτίας, η ένωση ποδοσφαίρου της Σκωτίας (SFA) ανακοίνωσε ότι οι πύλες στο έδαφος θα ανοίξουν στις 3 μ.μ. πριν από το σφύριγμα του αγώνα στις 5 μ.μ.
Ένας εκπρόσωπος του SFA δήλωσε: «Η ασφάλεια των οπαδών είναι υψίστης σημασίας για την FA της Σκωτίας και μια σειρά μέτρων θα εφαρμοστούν ως μέρος μιας ενισχυμένης επιχείρησης ασφάλειας. Αυτά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Hampden Park θα περιλαμβάνουν τον έλεγχο σε τσάντες και ανθρώπους και μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις στην είσοδο στο γήπεδο» ανέφερε.
«Οι φίλοι πρέπει να περιμένουν για τον έλεγχο στα εξωτερικά κορδόνια στην Aikenhead Road, στο Prospecthill Road, στο Mount Annan Drive, στο Somerville Drive και στο Letherby Drive, με πρόσθετες αναζητήσεις σακουλών στην είσοδο. Για να προσαρμοστούν αυτά τα αυξημένα μέτρα, οι πύλες θα ανοίξουν τώρα στις 3μμ, μισή ώρα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί» καταλήγει.
Έχει επίσης υποβληθεί αίτηση στο διοικητικό όργανο της UEFA για την τήρηση ενός λεπτού σιγής που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη του αγώνα στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων του Μάντσεστερ και του Λονδίνου.