01:38, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Η στόχευση του ΠΑΟΚ

 
του Βασίλη Μάστορα
Δίκοπο μαχαίρι ήταν για τον ΠΑΟΚ το στραπάτσο που έπαθε μέσα στην Τούμπα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Δεν ήταν μόνο εκείνο το απίστευτο τελικό σκορ (3-4), όσο οι δηλώσεις του Ίβιτς μετά το τέλος του αγώνα που δημιούργησαν εκρηκτικές συνθήκες στον «Δικέφαλο».
Η αλήθεια είναι ότι πλέον στον ΠΑΟΚ υπάρχει ηρεμία. Είτε γιατί οι τρεις συνεχόμενες νίκες, με κορυφαία αυτή επί της Σλόβαν για το Europa League, λειτούργησαν καταλυτικά στην αναταραχή, είτε γιατί η διοίκηση έδειξε τα αναγκαία αντανακλαστικά. Σε κάθε περίπτωση ο «Δικέφαλος» πλέον μπήκε και πάλι πάνω στις… ράγες και βαδίζει προς την επίτευξη των στόχων εκείνων που μπορεί να φτάσει: την κατάκτηση του Κυπέλλου και ίσως, κάτω από συγκυρίες, στην πρόκριση στους «16» του Europa League. Από εκεί και πέρα για Πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνεται λόγος, αλλά στο κόλπο της δεύτερης θέσης σαφώς και βρίσκεται μέσα.
Όλα αυτά αποτελούν τη μία κατεύθυνση της φετινής διαδρομής του φετινού ΠΑΟΚ. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό. Είναι αναγκαίο ο «Δικέφαλος» να αρχίσει να «χτίζει» έναν κορμό ομάδας πάνω στον οποίο κάθε μεταγραφική περίοδο θα προσθέτει νέα κλαδιά. Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» δεν αξιοποίησε την οικονομική δυναμική που του προσφέρει ο μεγαλομέτοχος. Ή μάλλον λειτούργησε άναρχα στο μεταγραφικό κομμάτι με αποτέλεσμα η ομάδα ακόμη να ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Πλέον ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί μία βάση 6-7 ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί, αποτελούν τα «γερά χαρτιά» της ομάδας και θα είναι αυτοί οι οποίοι ακόμη και στις κακές αγωνιστικές ημέρες θα δίνουν λύσεις μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αν σ’ αυτούς σιγά σιγά προστίθενται 3-4 αξιόπιστες μεταγραφές με ορίζοντα τριετίας, ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να μεταμορφωθεί αγωνιστικά και να ανεβάσει τον πήχη των στόχων του. Διαφορετικά θα θυμίζει ασανσέρ μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται.