, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Μακριά από το βάθρο οι Ελληνίδες

Τρεις Ελληνίδες έγραψαν ιστορία με τη συμμετοχή τους σε έναν τελικό: Η Νίκη Πανέτα, η Αθανασία Πέρρα και η Βούλα Παπαχρήστου συμμετείχαν στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Ωστόσο καμιά δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, διαψεύδοντας τις υψηλές προσδοκίες. Μόλις πέντε έγκυρα άλματα έκαναν οι τρεις Ελληνίδες που αντιμετώπισαν προβλήματα με τη φορά τους.

Η Πανέτα και η Πέρρα πραγματοποίησαν καλύτερο άλμα στα 14,23μ. Η Πανέτα πλασαρίστηκε στην έκτη θέση με δεύτερο καλύτερο άλμα στα 14,15μ. και η Πέρρα ακολούθησε στην έβδομη με 14,23μ.

Η τρίτη Ελληνίδα του τελικού, η Βούλα Παπαχρήστου κατετάγη 11η με 13,89μ. Έκανε τρία άκυρα άλματα, το πρώτο και το τρίτο. Η Παπαχρήστου ταξίδεψε στο Ελσίνκι με καλύτερη φετινή επίδοση στα 14,58μ.

Η Όλγα Σαλαντούχα… διέλυσε τον ανταγωνισμό, επιτυγχάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση με 14,99μ. στην πρώτη προσπάθεια της. Ρεκόρ Πορτογαλίας πέτυχε η Πατρίτσια Μαμόνα με 14,52μ. προκειμένου να πάρει τη δεύτερη θέση. Τρίτη ήταν η Ρωσίδα Γιάνα Μπορόντινα με 14,36μ. μετά από “μάχη” με την Ιταλίδα Σιμόνα Λα Μάντια.

Πηγή: sport24.gr