, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Το στοίχημα του ποδοσφαίρου

 
mastoras1
του Βασίλη Μάστορα
Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, όπως φαίνεται ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.Το γεγονός και μόνο ότι στην σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός  συμμετείχαν όχι μόνο οι κ.κ. Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Τόσκας, Σταύρος Κοντονής, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  αλλά και ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης δείχνει ότι το θέμα βρίσκεται ψηλά πλέον στην ατζέντα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ ο κ. Τσίπρας ζήτησε σε έντονο ύφος μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα τρομοκρατικά φαινόμενα με φόντο το ποδόσφαιρο και εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών που κινούνται από την καρδιά ως και τις παρυφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σημαντικό ότι  τις έρευνες για τις πρόσφατες εγκληματικές υποθέσεις τις έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει και στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως «καμία παράγκα, κανένα οργανωμένο σύστημα, δεν θα γίνει ανεκτό».Όλα αυτά σε πρώτη ανάγνωση κρίνονται ότι βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί στην πράξη να αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν κομμάτι ακόμη ενός επικοινωνιακού πολιτικού παιχνιδιού. Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρα και μόνο ένας τυφλός ή κάποιος ο οποίος εθελοτυφλεί δεν μπορεί να τα δει.
Η διαφθορά, κεντρικά, έχει αφετηρία την ΕΠΟ η οποία ελέγχει και τη διαιτησία, η οποία είναι και το «χρυσόμαλλο δέρας» του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτήν «καίγονται» οι ιδιοκτήτες των ομάδων και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και χρόνια προσπαθούν να διοικείται η ΕΠΟ από πρόσωπα πρόθυμα να υπακούσουν στις εντολές τους για θέματα διαιτησίας. Οι νέοι πίνακες διαιτησίας, ήταν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι υποψιασμένοι του παρασκηνίου και ο λόγος της τρομοκρατικής, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ενέργειας κατά της περιουσίας του κ. Μπίκα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν μετά τους φυσικούς, βρεθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας, θα αρχίσει να «ξηλώνεται» το παρακράτος του ποδοσφαίρου. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα του ποδοσφαίρου.