Έτσι κατηγορούνται ότι έστησαν το ΟΦΗ – Αιγινιακός

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τέσσερις διοικητικοί παράγοντες δύο ομάδων της Β’ Εθνικής, ένας προπονητής, τρεις ποδοσφαιριστές και ένας ενδιάμεσος των παραγόντων, οι οποίοι φέρονται ότι «έστησαν» τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του ΟΦΗ και του Αιγινιακού που έληξε 6-0 υπέρ των γηπεδούχων στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Του: Κώστα Καντούρη

Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης στον οποίο έφτασε η δικογραφία ύστερα από έρευνα του τμήματος καταπολέμησης αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα. Συγκεκριμένα για το αδίκημα της παροχής ωφελημάτων σε διοικητικούς παράγοντες της αντίπαλης ομάδας, με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα που περιλαμβάνεται σε κουπόνι στοιχήματος του εξωτερικού κατηγορούνται δύο παράγοντες του ΟΦΗ. Για απλή συνέργεια στο αδίκημα κατηγορείται ένας ενδιάμεσος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται ότι φρόντισε μέχρι και την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων για τον κατηγορούμενο προπονητή και τους κατηγορούμενους ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής.

Για λήψη ωφελημάτων με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα, που περιλαμβάνεται και σε στοιχηματικό κουπόνι του εξωτερικού, κατηγορούνται οι δύο παράγοντες του Αιγινιακού και για παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα, κατηγορούνται ο προπονητής και οι τρεις ποδοσφαιριστές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τα στιγμιότυπα του αγώνα της Β’ Εθνικής κατηγορίας τα οποία εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν εμφανής η στάση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι άφησαν τα γκολ σε βάρος της ομάδας τους να περνούν. Άλλωστε ειδικά για τους τρεις υπήρχε ειδική μεταχείριση στο ταξίδι προς την Κρήτη. Η δικογραφία σήμερα διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, που θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.