, Σάββατο
25 Μαρτίου 2023

Βαρύ το κατηγορητήριο της UEFA για την ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ περίμεναν ότι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Άγιαξ, κάτι που προφανώς και συνέβη.
Η UEFA έστειλε το κατηγορητήριο για όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ και πλέον στην Ένωση… τρέμουν την τιμωρία που θα επιβληθεί στην ομάδα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία με κατηγορίες που μπορούν να επιφέρουν τεράστιες ποινές, αφού έγιναν… τα πάντα και έχουν γραφτεί όλα στις εκθέσεις των delegate της UEFA, με αποτέλεσμα στην υπόθεση που θα εξεταστεί στις 13 Δεκεμβρίου, η Ένωση να είναι με την πλάτη στον τοίχο…
Η UEFA, λοιπόν, κάλεσε την ΑΕΚ σε απολογία για τα αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί της στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα στα οποία ήταν και η βόμβα μολότοφ, για επεισόδια φιλάθλων, για ταραχές στην εξέδρα, για ρίψη φωτοβολίδων στην κερκίδα που φιλοξενούσε οπαδούς του αντιπάλου, για εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και για μη επαρκή οργάνωση του αγώνα και παρεμπόδιση πρόσβασης των ανθρώπων της σε συγκεκριμένα σημεία.
Διαβάζοντας όλα αυτά, προφανώς και στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν μπορούν να αισθάνονται… άνετα, ειδικότερα από τη στιγμή που η ομάδα ήταν υπότροπη και είχε δοθεί πραγματική «μάχη» για να καταφέρει να έχει κόσμο στον αγώνα με τον Άγιαξ.
Όλα θα κριθούν στις 13 Δεκεμβρίου, όταν και η UEFA θα πάρει την απόφασή της για τις ποινές που θα επιβάλλει στην ΑΕΚ, για όλα όσα έγιναν στον αγώνα με τους Ολλανδούς. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως πειθαρχικά διώκεται από την UEFA και ο Άγιαξ, για τις ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων από τους οπαδούς του, ενώ θα γίνει έρευνα για πιθανές ευθύνες και των δικών του οπαδών στα υπόλοιπα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ.
Αυτό ίσως να δώσει ένα μικρό – ελάχιστο βέβαια – ελαφρυντικό στην ΑΕΚ και να μοιραστούν κάπως οι ευθύνες, αλλά είναι δεδομένο πως ο… πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει πολύ «βαρύς» για τον «δικέφαλο»…
Πηγή: onsports.gr