, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Θριάμβευσαν στην Πορτογαλία οι Έλληνες παλαιστές

Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Beach Wrestling World Series που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Πρόκειται για τον 1ο από τους 4 αγώνες της σειράς που συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές της Πάλης στην Άμμο. Η Ελλάδα κατέκτησε 4 μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Η Κατερίνα Πιτσιάβα στα +70κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς στον τελικό επικράτησε με 3-2 της Βλασκεάνου (Ρουμανία).
Στα +90κ. ο Γιάννης Καργιωτάκης πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Στον τελικό ηττήθηκε με 3-0 από τον Ναζαριάνι (Αζερμπαϊτζάν). Στον ημιτελικό απέκλεισε τον Κορντζάια (Γεωργία) με 3-0, ενώ από τον όμιλο πέρασε με 2 νίκες και μία ήττα.
Ο Νίκος Αρζουμανίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 70κ. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο καθώς νίκησε τον Κόμαν (Ρουμανία). Στην ίδια κατηγορία ο Απόστολος Τασκούδης αποκλείστηκε στο γκουπ.
Στα 80κ. ο Γιώργος Κουλουχίδης φόρεσε στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο. Στον μικρό τελικό νίκησε τον Μινζάλα (Ρουμανία). Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στο γκρουπ.
Στα 90κ. ο Χρήστος Σαμαρτσίδης κατέλαβε την 4η θέση, καθώς έχασε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο από τον Γκαρθία Πέρες (Ισπανία) με 3-1. Στην ίδια κατηγορία ο Γρηγόρης Κριαρίδης αποκλείστηκε με 1 νίκη και 2 ήττες
Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι διαιτητές Γιώργος Καράμπελας και Παυλίνα Γεωργίου.