Στ. Καραντώνης: «Ο Παπαδόπουλος αντέχει, έχει όραμα και θα πετύχει»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Στάθης Καραντώνης που – εκτός των άλλων – αποτελεί και τον πιο άμεσο συνεργάτη του Τομ Παπαδόπουλου, μίλησε από την Φιλαδέλφεια της Αμερικής στην Karfitsa και ανέλυσε όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στον Κυανόλευκο σύλλογο και αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι αυτός που έχει αναλάβει εν λευκώ την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας ενόψει Γενάρη.
Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ
Κ. Καραντώνης τέσσερις μήνες μετά την ημέρα που ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε τον Ηρακλή ποια είναι η τωρινή κατάσταση στην ΠΑΕ; 
«Η ενασχόληση του κ. Παπαδόπουλου με τον Ηρακλή ξεκίνησε στα τέλη του καλοκαιριού όταν ο τότε τεχνικός διευθυντής ο κ. Μυροφορίδης μαζί με κάποιους ακόμα ανθρώπους τον πλησίασαν και του ανέλυσαν το πλάνο και το πρότζεκτ που υπήρχε για τον σύλλογο. Ο κ. Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε την Ελλάδα, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ, τα χρέη που υπήρχαν και μετά από ώριμη σκέψη προχώρησε στην απόκτηση των μετοχών…».
Μιλήσατε για χρέη. Τι κατάσταση αναλάβατε και σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα το θέμα που έχει προκύψει με τον μπλοκαρισμένο λογαριασμό της ΠΑΕ;
«Τα χρέη που μας είχαν παρουσιαστεί και αναλάβαμε, δηλαδή ο κ. Παπαδόπουλος και εμείς σαν διοίκηση, χωρίζονταν σε τρία σκέλη. Το πρώτο είχε να κάνει με το Κράτος (ΙΚΑ, εφορία), το δεύτερο περιλάμβανε τελεσίδικες αποφάσεις προσφυγών πρώην προπονητών και ποδοσφαιριστών και το τρίτο που ήταν και το πιο «ομιχλώδες» είχε να κάνει με τους πιστωτές. Από εκεί προέκυψε και το μεγάλο πρόβλημα του μπλοκαρισμένου λογαριασμού. Πριν καλά καλά συμπληρώσουμε μια εβδομάδα διοίκησης, ήρθαν στην ΠΑΕ περίπου 40 διαταγές πληρωμής και την 29η ημέρα φτάσαμε στο μπλοκάρισμα».
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό του με τον μπλοκαρισμένο λογαριασμό;
«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες και αισιοδοξούμε πως θα υπάρξει λύση.  Δεν είναι απλό, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει για να καταφέρει να λειτουργήσει εύρυθμα η ΠΑΕ. Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε να βοηθήσει και να ενώσει. Εμείς ως διοίκηση ποτέ δεν είπαμε πως δεν θα δώσουμε τα χρήματα που τους οφείλονται και τα οποία αναλάβαμε με την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ. Όμως είναι διαφορετικό κομμάτι αυτό από το να έρχονται διαταγές πληρωμής από ανθρώπους που δεν μας έδωσαν καν το δικαίωμα να λειτουργήσουμε πρώτα την ΠΑΕ και έπειτα να τους δώσουμε λύση και χρήματα».
Το ερώτημα που έχουν πολλοί φίλοι του Ηρακλή είναι εάν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αντέχει και έχει υπομονή να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που υπάρχουν από το ξεκίνημα της θητείας του…
«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ζήτησε ενότητα και έθεσε στόχο την άνοδο στη Super League. Σίγουρα τον προβληματίζει η εικόνα της ομάδας, όλα όσα έγιναν με τις αποχωρήσεις του κ. Μυροφορίδη και Βοσνιάδη, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει. Έχει πλάνο, όραμα και θα είναι στον Ηρακλή ακόμα και αν στο τέλος δεν επιτύχουμε τον στόχο μας. Η επόμενη ημέρα του Ηρακλή θα είναι με τον Παπαδόπουλο στην ηγεσία του».
Ο Ηρακλής πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχε από όλους τον τίτλο του φαβορί. Στην πράξη αυτό αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τον Γενάρη;
«Υπάρχουν προβλήματα στο αγωνιστικό. Το βλέπουνε όλοι αυτό. Για αγωνιστικά θέματα υπεύθυνος να μιλήσει είναι ο προπονητής μας ο κ. Ελευθερόπουλος. Έχει την απόλυτη στήριξή μας και του αναθέσαμε εν λευκώ τον σχεδιασμό και τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει. Σίγουρα θα γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις, σε όποια θέση κρίνει ο προπονητής μας. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ανεξαρτήτου κόστους».
Προσφάτως ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ ο κ. Θεοδωρίδης, είχε επαφές με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για τα τρέχοντα συμβόλαιά τους…
«Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή είναι πληρωμένοι στο 100% των μισθών και των δόσεων που τους αντιστοιχεί μέχρι το διάστημα του μήνα Δεκεμβρίου. Το μπλοκάρισμα του λογαριασμού μας έβαλε στο θέμα των συμβολαίων ένα μεγάλο εμπόδιο όμως θα το ξεπεράσουμε κι αυτό και σε αυτό ρόλο παίζει ο κ. Παπαδόπουλος που συνεχώς βάζει χρήματα από την τσέπη του».
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε εσείς στον κόσμο της ομάδας;
«Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπαδόπουλος, θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη τύπου. Εκεί θα τα πει όλα και θα αναλύσει με στοιχεία και αριθμούς το πλάνο και το όραμα που έχει. Εγώ ζητώ στήριξη από τον κόσμο, αναγνωρίζουμε πως υπάρχει πίκρα για τα αποτελέσματα, αλλά ας έρθουν κοντά μας και πολύ σύντομα θα έρθουν καλύτερες ημέρες».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ