, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όσα δεν ξέρετε για τον αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, ΑΕΛ με ΠΑΟΚ αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Θεσσαλούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα στο AEL FC Arena.
#27 αναμετρήσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ με γηπεδούχο την ομάδα της Λάρισας. Ο Δικέφαλος μετρά 8 νίκες εκεί, 10 νίκες έχει η ΑΕΛ και εννέα ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.
#7 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία εννέα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με την ΑΕΛ για πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος. Την τελευταία σεζόν της ομάδας της Λάρισας στην Super League, το 2010-11, είχε επικρατήσει τόσο στην Λάρισα, όσο και στην Τούμπα. Η ΑΕΛ έχει σε αυτά τα εννέα ματς από το 2008-09 μέχρι σήμερα μια νίκη στην έδρα της και έχει αποσπάσει μια λευκή ισοπαλία.
#Από την σεζόν 1973-74 που ανέβηκε η ΑΕΛ στην τότε Α’ Εθνική ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα σερί με έντεκα ματς χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας, όπου είχε οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες.
#Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν για τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 26 Οκτωβρίου 2016 στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 με γκολ των Μυστακίδη (28′) και Περέιρα (41′).
#Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει συνδέσει ξεχωριστά την καριέρα του με την Λάρισα, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορεί να διευρύνει τα ρεκόρ του, αφού δεν βρίσκεται στην διάθεση του Βλάνταν Ίβιτς καθώς είναι τιμωρημένος. Ο Αθανασιάδης είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Super League με αντίπαλο την ΑΕΛ (20 Απριλίου 2008) ως αλλαγή για 13 λεπτά στη θέση του Μπαλάφα.
#Την επόμενη σεζόν σημείωσε τα πρώτα του γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΛ στην Λάρισα, σε μια αναμέτρηση που τελειώσει με 4-3 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Αθανασιάδης είχε ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό, ενώ στο 41ο είχε διαμορφώσει το 0-3 για τον ΠΑΟΚ. Το ημίχρονο τελείωσε με 1-3 και τελικά η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με 4-3. Το άλλο γκολ σε εκείνη την αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ το είχε σημειώσει ο Σωτήρης Μπαλάφας.
#Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΛ είναι το 2-0 με τέσσερις εμφανίσεις, ακολουθεί το 2-1 με τρεις, ενώ υπάρχει και μια με 1-0. Από την άλλη η ομάδα της Λάρισας έχει επικρατήσει τις επτά από τις δέκα φορές με σκορ 2-1. Υπάρχουν ακόμη δύο νίκες με 1-0 και μια με 4-3. Στις ισοπαλίες υπάρχουν 6 με 1-1 και τρεις με 0-0.
Πηγή paokfc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.