, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αθλήτρια της Έδεσσας έβαλε στόχο για τη… Χειμερινή Ολυμπιάδα!

Είναι όμορφη, νεαρή και δυναμική. Όλοι την χαρακτηρίζουν και θετικό άνθρωπο. Ο χειμώνας για την ίδια αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου. Και αυτό γιατί ασχολείται επαγγελματικά με τα χειμερινά σπορ σαρώνοντας εδώ και χρόνια τους τίτλους στην Ελλάδα και δικαίως συγκαταλέγεται στην ελίτ του αθλήματος.
Παράλληλα το καλοκαίρι αντί να αναζητά όμορφες παραλίες, όπως κάνουν οι περισσότεροι, παίρνει τα σκι της και πηγαίνει στην Αυστρία για να συνεχίσει τις προπονήσεις της, με στόχο το εισιτήριο της συμμετοχής της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2018 στη Νότια Κορέα.
Ο λόγος για την Μαρία Σαμαρινού, την νεαρή αθλήτρια από την Έδεσσα που έχει ανεβάσει το πήχη ψηλά. “Κάθε επιτυχία που πετυχαίνω είναι ξεχωριστή. Για μένα η μεγάλη πρόκληση είναι τον Φεβρουάριο το Παγκόσμιο της Ελβετίας, ενώ απώτερος σκοπός είναι η Ολυμπιάδα”, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” η Μαρία Σαμαρινού.
Η ίδια θυμάται τις πρώτες φορές που ξεκίνησε το σκι. “Ξεκίνησα το σκι από 6 ετών, λόγω του πατέρα μου που ήταν τρελός για τα βουνά. Ανέβαινε κάθε σαββατοκύριακο και έκανε σκι. Με πήρε μαζί του και τρελάθηκα και εγώ. Από τότε κόλλησα. Το σκι το λατρεύω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο. Με πολλή δουλειά και θυσίες όλα μπορείς να τα πετύχεις. Έχω στερηθεί πολλά πράγματα που κάνουν οι φίλες μου. Βόλτες και γενικά πράγματα της ηλικίας μου. Παράλληλα χάνω και πολλά μαθήματα, γιατί αναγκάζομαι να ταξιδεύω για προπονήσεις και αγώνες”, αναφέρει.
Για την ίδια η διατροφή και η φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε αθλητή. “Προσέχω τη διατροφή μου και φροντίζω να γυμνάζομαι καθημερινά για καλή φυσική κατάσταση. Καθημερινά κάνω δύο ώρες γυμναστικής εκτός από τις προπονήσεις”.
Τέλος συμπαραστάτης στην προσπάθειά της, εκτός από τους γονείς και τον προπονητή της, στέκεται και η πολιτεία. “Η πολιτεία μου δίνει κάποιου είδους οικονομική χορηγία και αυτό με ικανοποιεί και παράλληλα με βοηθά να αντεπεξέλθω στις ανάγκες μου”, ολοκλήρωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.