, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονικιά που είναι πρωταθλήτρια στον στίβο και στη ζωή!

της Ελένης Τσαλκατίδου
Πρωταθλητισμός και οικογένεια: ένα δίπτυχο ασυμβίβαστο για πολλούς, όχι, όμως, και για πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ, Ολυμπία Πετσούδη, που αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στον «κανόνα». Η γοητευτική Ελληνίδα αθλήτρια των 100μ. συνδυάζει άψογα όλους τους ρόλους στη ζωή της: είναι έγκυος, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά, προπονήτρια και… πρωταθλήτρια!
Η σχέση της με τον αθλητισμό
Από μικρή ηλικία, η Ολυμπία έδειξε την κλίση της και την αγάπη της για τον αθλητισμό. Έτσι, σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε να κάνει στίβο στη γενέτειρά της, στα Γιαννιτσά, και σύντομα την «κέρδισαν» τα 100 μέτρα με εμπόδια, ενώ προηγουμένως είχε κάνει ένα πέρασμα από την ενόργανη γυμναστική, το μπάσκετ και το χάντμπολ! Όμως, όπως παραδέχεται και η ίδια «ο έρωτάς μου με τον στίβο ήταν κεραυνοβόλος» και δεν θα μπορούσε παρά να του αφιερωθεί ολοκληρωτικά. Τελειώνει το σχολείο και περνάει στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινάει τις σπουδές της στη φυσική αγωγή, με απώτερο σκοπό να προσφέρει μελλοντικά στον αθλητισμό και από άλλες θέσεις.
Ο ρόλος της… συζύγου
Παράλληλα, σε ηλικία μόλις 17 ετών γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της και στα 24 της χρόνια παντρεύεται τον «εκλεκτό» της καρδιάς της, Κωνσταντίνο. Οι αθλητικές της υποχρεώσεις συνδυάζονται άψογα με τα οικογενειακά της καθήκοντα, αφού η Ολυμπία στο μεταξύ έχει προλάβει να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες εμποδίστριες της Ελλάδας! Το 2010 πήρε την απόφαση, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, ν΄ ασχοληθεί και με την προπονητική, φροντίζοντας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις που η ίδια είχε «προίκα» από τον αθλητισμό στους αυριανούς πρωταθλητές!
Το 2013 ανακοινώνει την (προσωρινή) απόσυρσή της από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω εγκυμοσύνης! Ένα από τα μεγαλύτερά της όνειρα παίρνει σάρκα και οστά και τον Ιούλιο του 2014 θα κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της, την κόρη της! Όσο για την γυμναστική, αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή της, αφού η Πετσούδη δεν μπορεί να κάνει για πολύ καιρό μακριά από τα γήπεδα! Συνεχίζει να προπονείται ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη!
Επιστροφή με ρεκόρ!
Η όμορφη αθλήτρια από την Πέλλα, έναν χρόνο μετά τη γέννηση του πρώτη της παιδιού, κάνει δυναμικό come back στον πρωταθλητισμό, και πέρυσι σημειώνει νέο ρεκόρ! Λίγο καιρό μετά, θα πληροφορηθεί ότι είναι έγκυος για δεύτερη φορά και η είδηση αυτή θα την στείλει στα ουράνια! Όσο για το αν μετά την εγκυμοσύνη σκέφτεται να φορέσει ξανά τα αθλητικά της παπούτσια, η απάντηση είναι «φυσικά!».
Η Ολυμπία Πετσούδη αποτελεί ίσως μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αθλήτριες που καταφέρνουν ν΄ αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, που συνεπάγεται ο πρωταθλητισμός, και να είναι άριστη παράλληλα στα συζυγικά της καθήκοντα. Το μότο της; «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλα τα καταφέρνεις. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω να προσπαθήσω…».Και για την ίδια αυτό το τελευταίο δεν ίσχυσε ποτέ, αφού δηλώνει λάτρης των δύσκολων. Έχει μάθει στη ζωή της να ξεπερνάει τα εμπόδια – είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά – και αυτό την έχει κάνει πιο δυνατή!
petsoudi-5 petsoudi-4 petsoudi-2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.