, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκινάει σε λίγο η μεγάλη Τιτανομαχία στη Θεσσαλονίκη!

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Η μεγάλη ώρα του τελικού έφτασε, με τους δύο διεκδικητές που έχουν φτάσει ως το τέλος του δρόμου να ανυπομονούν να μπουν στη μάχη για την πρώτη κούπα του 2017, στον δεύτερο τη τάξει θεσμό! Άρης και Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά βρίσκονται ενώπιος ενωπίω σε τελικό, με το «Nick Galis Hall» να φιλοξενεί τον 42ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 5 το απόγευμα.
Οι «πράσινοι» που είναι πολυνίκεις του θεσμού με 17 τρόπαια, αναζητούν το έκτο σερί Κύπελλο, ώστε να αρχίσουν ιδανικά τη συλλογή τίτλων στη σεζόν και να αποκτήσουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια ειδικά στην Euroleague, όμως από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς των 8 τίτλων έχουν μάτι που γυαλίζει, στην επιστροφή τους σε τελικό μετά το 2014 και μάλιστα στο «σπίτι» τους, την ώρα που το τελευταίο κύπελλό τους ήταν το 2004.
Τόσο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όσο και αυτή του Τσάβι Πασκουάλ έχουν… γεμάτο οπλοστάσιο, αφού ο Αρης δεν έχει απουσίες, όπως και ο Παναθηναϊκός (πλην φυσικά του Γκιστ), ενώ το «Παλέ» θα είναι κάτι παραπάνω από καυτό, καθώς θα υπάρχει κόσμος και από τις δύο πλευρές.
Οι δύο φιναλίστ παρέλαβαν και εξάντλησαν άμεσα τα 1.100 εισιτήρια που τους αναλογούσαν, με την ΕΟΚ να διαθέτει τις δικές της 800 προσκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως το γήπεδο θα έχει 3.000 κόσμο, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας για να μην συμβεί το παραμικρό και ο τελικός να είναι γιορτή για το μπάσκετ, όπως προσδοκούν οι δύο ομάδες και η ΕΟΚ.
Δίψα και μάλιστα πολύ μεγάλη υπάρχει και στα δύο στρατόπεδα, κάτι που φάνηκε τόσο στις δηλώσεις τους ενόψει του τελικού, στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και στο περιθώριο των προπονήσεων, με τον Αρη, ο οποίος έφτασε στον τελικό με τη δραματική νίκη επί της ΑΕΚ, να ποντάρει ασφαλώς πολλά στην… αύρα της έδρας του, έστω κι αν τυπικά είναι φιλοξενούμενος, με τον Παναθηναϊκό από την άλλη πλευρά, που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό μετά το «διπλό» στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό, να ποντάρει στις προσωπικότητες που έχει στο ρόστερ του και την εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο.
Πηγή sdna.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.