, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι αριθµοί που οδηγούν τον ΠΑΟΚ στο… Πρωτάθληµα

Κάθε αγώνας να είναι ένα βήµα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή θέλουν οι παίκτες και όλο το επιτελείο του ΠΑΟΚ, µε εµψυχωτή τον µεγαλοµέτοχο της οµάδας, Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ αντιµετωπίζει σήµερα την ΑΕΛ στην Λάρισα στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Superleague «Σουρωτή».
Διανύοντας την έκτη αγωνιστική, οι αριθµοί από τα στατιστικά των αγώνων δείχνουν, µέχρι τώρα, ότι η υπεροχή που έχει ο Δικέφαλος του Βορρά στην άµυνα ίσως φανεί στην πορεία καθοριστική ακόµα και για να κατακτήσει των πολυπόθητο τίτλο. Ο πορτιέρης κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Ρέι, τον 26χρονο Αργεντινό τερµατοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο Ρέι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε όλα τα παιχνίδια της φετινής Super League. Εκτός από ένα γκολ και αυτό προέκυψε από πέναλτι στην αναµέτρηση του ΠΑΟΚ µε την Κέρκυρα.
Σύµφωνα µε την ανάλυση που κάνει το sdna.gr, στο φετινό πρωτάθληµα, ο ΠΑΟΚ επιτρέπει στην αντίπαλη οµάδα να επιχειρεί µόλις 5 (5.2) τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι, ενώ µαζί µε την ΑΕΚ είναι οι δυο µοναδικές οµάδες που έχουν επιτρέψει συνολικά µόλις 26 τελικές προσπάθειες στους αντιπάλους τους, αριθµός εξαιρετικά µικρός και ενδεικτικός της άµυνας γρανίτη που διαθέτουν οι Δικέφαλοι, σε αντίθεση µε τον Ολυµπιακό που µάλλον τα έχει βρει «σκούρα» στο πρωτάθληµα καθώς έχει δώσει την ευκαιρία στους αντιπάλους του να επιχειρήσουν 48 τελικές προσπάθειες, δηλαδή σχεδόν 10 ανά παιχνίδι (9,6).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.