, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προβάδισμα η ΑΕΚ για το Champions League μετά το «διπλό» στην Τούμπα

Με το… καλημέρα στα play off η ΑΕΚ «πήρε κεφάλι» στη μάχη της εξόδου στους προκριματικούς του Champions League έναντι των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.
Το γκολ του Ντίντακ Βιλά στο 10΄ ήταν αρκετό για την Ένωση να πάρει τη νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ και να βρεθεί στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off, εκμεταλλευόμενη παράλληλα και το 1-1 ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.
Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της αθηναϊκής ομάδας, που πήρε κατά κάποιο τρόπο τη ρεβάνς της ήττας από τους «ασπρόμαυρους» στον τελικό του Κυπέλλου, μόλις πριν από τέσσερα 24ωρα. Αυτή την φορά το παιχνίδι δεν είχε τρόπαιο, ωστόσο, το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε με το «τρίποντο» αυτό στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος να περάσει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και να γίνει το φαβορί για την έξοδο στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.
Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο 15λεπτο έχασε η ΑΕΚ, καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε είχε άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά, αλλά ο Παναγιώτης Γλύκος κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ.
Κυριολεκτικά στα πρώτα 15 λεπτά οι Θεσσαλονικείς… δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο κι αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο διεθνής τερματοφύλακας τότε το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για την Ένωση ξεκίνησε στο 7΄ με τον Γλύκο να διώχνει σωτήρια το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χριστοδουλόπουλου.
Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 10΄ πανηγύρισαν, μετά την ασίστ του Μάνταλου και το υποδειγματικό πλασέ του Ντίντακ (1-0). Στο 14΄ και πάλι ο Γλύκος είπε «όχι» στο πλασέ του Μάνταλου, ενώ στο 16΄ ο έμπειρος «πορτιέρε» έκανε μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις του πρωταθλήματος  όταν εξ επαφής έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Αραούχο να σκοράρει με το στήθος από το ένα μέτρο!
Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 17΄ με το πλασέ του Πέλκα που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους οργανώθηκε στη μεσαία γραμμή, χωρίς, όμως, να είναι απειλητικός προς την εστία του Ανέστη.
Με σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο και εξαιρετική τακτική, η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα πέραν μίας ευκαιρίας που είχαν οι γηπεδούχοι στο 78΄ με τους Μπίσεσβαρ και Πέδρο Ενρίκε. Σε γενικές γραμμές οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σχετικά άνετα στο «τρίποντο», που τους βάζει από νωρίς σε «θέση οδηγού» όσον αφορά την πρωτιά στα play off. naftemporiki.gr

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.