, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρεπορτάζ Karfitsa: Ένας φιλόσοφος… στις πισίνες!

της Ελένης Τσαλκατίδου
Ο Γιάννης Περπερίδης είναι ένας από τους λίγους αθλητές, οι οποίοι καταφέρνουν να συνδυάζουν σπουδές υψηλού επιπέδου με τον αθλητισμό! Ο ίδιος ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών την ενασχόλησή του με το πόλο στην ομάδα του Ολυμπιακού, όμως, στα 18 του χρόνια μετακόμισε στα Ιωάννινα, προκειμένου να σπουδάσει στο τμήμα «Φιλοσοφία-Παιδαγωγική-Ψυχολογία» του εκεί Πανεπιστημίου.  Η αγάπη του για το πόλο ήταν δεδομένη και ο σύλλογος του Πειραιά τον έδωσε με μεταγραφή σε μία τοπική ομάδα της πόλης της Ηπείρου, προκειμένου να συνεχίσει να παίζει. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, ο Γιάννης κατάφερε να πάρει το πτυχίο του και πλέον είναι φοιτητής στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος με ειδίκευση στη Φιλοσοφία, που είναι και ο τομέας, ο οποίος τον ενδιαφέρει περισσότερο. Ωστόσο, οι σπουδές του δεν σταματούν εδώ, αφού έχει ήδη στο μυαλό του να συνεχίσει σε επίπεδο διδακτορικού.

«Η αλήθεια είναι πως το αντικείμενο των σπουδών μου δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα, που υπηρετώ», σχολίασε ο ίδιος, που πλέον αγωνίζεται την τελευταία τριετία στον Άρη, ενώ έχει φορέσει και το σκουφάκι της Εθνικής Νέων Ανδρών. Μάλιστα, θυμάται πως ο προπονητής του στον Ολυμπιακό, Δημήτρης Κραβαρίτης, ενθάρρυνε όλους τους αθλητές του να έχουν σε πρώτη μοίρα το σχολείο και έτσι ο μικρός τότε Περπερίδης άρχισε να σκέφτεται τι θα τον ενδιέφερε να σπουδάσει. Η κλίση του στις θεωρητικές επιστήμες ήταν δεδομένη και κάπως έτσι προέκυψε η προτίμησή του στη Φιλοσοφική Σχολή. Ο ίδιος ποτέ δεν παράτησε τον αθλητισμό και ούτε έχει σκοπό να το κάνει στο μέλλον, παρά το γεγονός αντιμετωπίζει φέτος δυσκολίες στην προπόνησή του, η οποία εξελίσσεται υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της άδικης απομάκρυνσής του από την ερασιτεχνική ομάδα της πόλης των Ιωαννίνων.  Άλλωστε, όπως λέει «σπουδές και αθλητισμός συνδυάζονται αρκεί να το θέλεις πολύ. Πολλές φορές, βέβαια, παίζει ρόλο και το τι σπουδάζεις, αλλά για μένα πάνω απ΄ όλα είναι η θέληση!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.