, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλ. Κούγιας: Πρόοδος για το ποδόσφαιρο αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ θα αποτελέσει πρόοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ άφησε αιχμές για τους δανεικούς παίκτες που δίνονται και ποιοι πληρώνουν τα συμβόλαιά τους, μιλώντας σήμερα στο “Metropolis 95,5”.

“1-2-Χ βλέπω γι’ αποτέλεσμα στο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πλεονέκτημα βαθμολογικά. Η νίκη του ΠΑΟΚ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος θ’ αποτελέσει πρόοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τους δανεικούς παίκτες:

“Έκανα έναν απολογισμό της θητείας μου στην ΑΕΛ και είπα τους λόγους για τους οποίους θέλω να φύγω από το ποδόσφαιρο κι από τη Λάρισα. Ένα από τα επιχειρήματα αυτών που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στη σχέση μου με την ομάδα και τους οπαδούς της είναι ότι εμμέσως η ομάδα είναι θυγατρική του Ολυμπιακού. Άφηναν μια θολούρα. Ήθελα να μας παρουσιάσουν ότι είμαστε στο “άρμα” του Ολυμπιακού, αλλά δεν έχουμε πάρει ούτε έναν δανεικό.

Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει όλους αυτούς τους δανεικούς, όπως παίρνει ο Πανιώνιος, όπως παίρνει ο Ατρόμητος. Εάν είχαμε πάρει αυτούς τους δανεικούς, θα βγαίναμε στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Συμβόλαια ύψους 300.000 ευρώ είναι αδύνατον να τα πληρώσουν αυτές οι ομάδες, γιατί δεν έχουν αυτά τα έσοδα. Τα συμβόλαια αυτά τα πληρώνουν οι ομάδες που έχουν τους παίκτες.

Δεν μπορεί ο Άρης, πού να βρει τα χρήματα να πληρώσει το συμβόλαιο του Μαρτίνες, ύψους 350.000 ευρώ ετησίως; Ο Σιώπης είχε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ύψους 300.000 ευρώ. Ο Φετφατζίδης με 1.500.000 ευρώ στη Σαουδική Αραβία και με 400.000 – 500.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Κι εμένα μου είχε γίνει η κρίση να πάρω δανεικούς, είτε Έλληνες, είτε ξένους, και να μου πληρώνει το συμβόλαιο η άλλη ομάδα. Επειδή ξέρω τα συμβόλαια, έκανα πρόταση στους παίκτες αυτούς και μου απάντησαν τι χρήματα παίρνουν, ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Ο Κουλούρης, θυμάστε τι συμβόλαιο είχε κάνει με τον ΠΑΟΚ; Ποιός το πληρώνει, ο Ατρόμητος; Ή του Ρισβάνη που είναι 400.000 ευρώ, ο Ατρόμητος το πληρώνει; Ή του Γιαννιώτη. Όταν αναπροσαρμόζουν τα συμβόλαιά τους, αυτά γίνονται επιπέδου ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού.

Υπάρχουν ελεύθεροι που είναι πραγματικά ελεύθεροι κι ελεύθεροι που δεν είναι ελεύθεροι. Έχω μάθει να υποψιάζομαι. Για ποιό λόγο ο Φετφατζίδης, που έχει συμβόλαιο 1,5 χρόνο ακόμη με τον Ολυμπιακό που προβλέπεται να παίρνει 450.000 ευρώ, να μένει ελεύθερος και να πηγαίνει στον Άρη με 150.000 ευρώ;”.

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.