, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βαριά ασθενής το μπάσκετ του Άρη

Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες δουλειάς η ομάδα μπάσκετ του Άρη ψάχνει τον βηματισμό της.
Του Βασίλη Μάστορα
Ποιος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός; Διοικητικά να καταφέρει ο κ. Γουλιέλμος να φέρει ίσα βάρκα ίσα νερά το μπάτζετ της χρονιάς και όπως ο ίδιος δήλωσε, να γίνεται η αποπληρωμή των παλαιών χρεών από τις οικονομικές ενέσεις «κάποιων φίλων του». Ρεαλιστικό πλάνο, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν τελικώς θα γίνει πράξη η… άσκηση επί χάρτου.
Τι μπορεί να πάει στραβά; Ο αγωνιστικός σχεδιασμός έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έσοδα. Απ’ ότι φαίνεται όμως, ούτε το πλάνο των χορηγιών βγαίνει, ούτε τα έσοδα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και φέτος να καταγραφούν ζημίες. Εξέλιξη καθόλου ευχάριστη για την ΚΑΕ, η οποία κουβαλάει και τις οικονομικές αμαρτίες του Νίκου Λάσκαρη. Ετούτο όμως είναι κάτι οποίο αφορά αποκλειστικά τον κ. Γουλιέλμο.
Το ζήτημα είναι ότι ούτε τα μηνύματα από το αγωνιστικό προκαλούν ενθουσιασμό. Ο Άρης έκανε μία ομάδα στη λογική «απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα», με τη δέσμευση του BAN, οπότε ανάλογο ήταν και το ρόστερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είχε την ευκαιρία να κάνει μία ομάδα η οποία θα παλεύει μέσα στο γήπεδο, θα έχει ρυθμό και κυρίως σταθερή απόδοση. Αρκετές ομάδες στη Basket League στο πρόσφατο παρελθόν, με το ίδιο ή μικρότερο μπάτζετ, πέτυχαν να δημιουργήσουν μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα.
Ο Άρης παίζει κακό μπάσκετ και αγωνιστικά κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η διοίκηση, αλλά ο κ. Αγγέλου και οι παίκτες. Με δεδομένο ότι η ομάδα έχει κάνει και κάποια καλά παιχνίδια, μπαίνει το ερώτημα γιατί δεν «έχτισε» πάνω σε εκείνα και μετά από 2,5 μήνες δουλειάς έχει τόσο μεγάλα σκαμπανεβάσματα.
Δεύτερο σημαντικό πρόβλημα η απουσία ηγέτη από την ομάδα και η αδυναμία συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών παικτών και των ψηλών. Όλα αυτά οδήγησαν την ομάδα σε ντροπιαστικές ήττες και απογοήτευσαν τον κόσμο. Ο οποίος σαφώς και δεν περίμενε ο Άρης να βγει πρωταθλητής, αλλά αισιοδοξούσε ότι θα βλέπει μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα. Αντί αυτού διαπίστωσε ότι ο Άρης φέτος είναι μία ομάδα βαριά άρρωστη…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.