, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βλ. Μιλόγεβιτς: Μυστικό επιτυχίας αποτελεί η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία στον στόχο

Νιώθει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Και πως να μην το κάνει άλλωστε. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έζησε στην Ελλάδα για δώδεκα χρόνια, εδώ έγινε πατέρας και οι αναμνήσεις του από την χώρα μας είναι έντονες και δυνατές. Οι δεσμοί του με την πατρίδα μας παραμένουν ισχυροί.

Συνέντευξη στον ΘΩΜΑ ΜΙΧΟ

Ο προπονητής που οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα στους ομίλους του Champions League και οδεύει ολοταχώς και αήττητος για το δεύτερο σερί πρωτάθλημά του στη Σερβία μίλησε στην Karfitsa για όλα. Μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και όχι μόνο. Απολαύστε τον…

Υπάρχει μυστικό επιτυχίας για έναν προπονητή;

Μαγικό ραβδί δεν έχει κανείς. Εγώ πιστεύω στη δουλειά. Είμαι εργατικός. Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου αγάπη και είμαι πολύ πειθαρχημένος. Ζω 24 ώρες για το ποδόσφαιρο και αν δεν δουλέψεις δεν θα καταφέρεις. Χρειάζεται και λίγη τύχη. Μυστικά δεν υπάρχουν, όποιος δουλεύει θα έρθει η μέρα που θα δικαιωθεί. Έτσι πορεύομαι εγώ.

Στα δύο χρόνια που είστε στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα έχετε καταφέρει πολλά με αποκορύφωμα την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Ήταν αυτό για εσάς ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε;

Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Μπόρεσαν να αντιμετωπίσω ομάδες θρύλους και προπονητές του τοπ επιπέδου από κοντά. Το να παίζεις έχοντας αντίπαλούς σου τους Τούχελ, Κλοπ και Αντσελότι, είναι σπουδαία εμπειρία. Εμπειρία ήταν και για τους ποδοσφαιριστές μου. Πλην του Μάριν κανείς άλλος δεν είχε παίξει σε αυτό το επίπεδο. Το ζήσαμε με πολύ ενθουσιασμό. Μη ξεχνάτε πως πέσαμε σε έναν όμιλο «θανάτου» με Νάπολι, Λίβερπουλ και Παρί. Σίγουρα είναι μια εμπειρία που μας έβγαλε όλους πολύ κερδισμένους.

Τι κάνει πετυχημένο έναν προπονητή;

Εγώ πάντα λέω ο προπονητής πρέπει να μάθει να ζει με μια βαλίτσα στο χέρι. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Τι θα φέρει η επόμενη ημέρα. Για μένα κάθε επόμενο παιχνίδι είναι σαν ένα νέο… συμβόλαιο. Γι’ αυτό πρέπει να απολαμβάνει τη κάθε στιγμή, εκεί που είσαι σαν να είναι η τελευταία.

Ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, υπάρχει;

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Σε αυτή τη χώρα ανδρώθηκα, ωρίμασα, έκανε φίλους, οικογένεια. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, σας είπα σχέδια δεν κάνω ποτέ.

Μετά από 34 χρόνια μοιάζει πολύ πιθανό πλέον το πρωτάθλημα να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Ποια η άποψή σας για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου;

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα. Έχει σταθερό κορμό, έχει υπομονή, σωστή αξιολόγηση του ρόστερ του, έκανε καλές μεταγραφές και πλέον έφτασε στο πικ του. Ολα αυτά εξασφαλίζουν την επιτυχία σε μία ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ φέτος, παραμένει αήττητος και είναι κοντά στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πολλοί πίστεψαν πως με τη φυγή Πρίγιοβιτς, ίσως ο ΠΑΟΚ να έχανε αρκετή από τη δύναμή του. Στην πράξη όμως μοιάζει να βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο…

Ένας παίκτης όποιος κι αν είναι αυτός δεν κάνει μια ομάδα. Εκτός αν είναι ο Νεϊμάρ (γέλια), που τον αντιμετωπίσαμε φέτος και πραγματικά έμεινα έκπληκτος με όσα είδα. Ο Πρίγιοβιτς έφυγε και πήγε σε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν πολλά τα λεφτά και έπρεπε να φύγει. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Είδατε πως με ομαδική δουλειά συμπλήρωσαν το κενό του και η απουσία του δεν φάνηκε στιγμή. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Πρίγιοβιτς, ένα συμβόλαιο ζωής και από την μεταγραφή αυτή κερδισμένος βγήκε και ο ΠΑΟΚ.

Κ. Μιλόγεβιτς, εκτός του ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη, είναι κοντά στο να έχει του χρόνου και δεύτερο εκπρόσωπο στην Ευρώπη, αφού ο Άρης είναι το φαβορί για να κερδίσει ένα «εισιτήριο» για το Europa League…

Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε ο Άρης. Όταν ήμουν στον Πανιώνιο, είχαμε παίξει με τον Ηρακλή. Είχα πει τότε πως ονειρεύομαι την ημέρα που θα έρθουν στην μεγάλη κατηγορία ο Άρης και ο ΟΦΗ. Αυτό έγινε πράξη. Ο Άρης είναι μία νέα ομάδα, χρειάζεται υπομονή από όλους, είδατε πως ήρθανε και τα αποτελέσματα. Μακάρι να πετύχει τον στόχο του, το έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Θεσσαλονίκη, που «διψάει» για επιτυχίες.

Ο Ηρακλής, μια ομάδα που αγαπάτε και δεν το έχετε κρύψει, περνάει και πάλι δύσκολα και παλεύει να βρει τον δρόμο του. Τι φταίει τελικά και η ομάδα δεν μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να βρει μια σταθερή πορεία;

Ο Ηρακλής είναι πάντα στην καρδιά μου. Τον αγαπώ. Υπομονή. Μια λέξη που ακούει χρόνια ο κόσμος, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Ηρακλή, πιστεύω πως αν δεν τα καταφέρει φέτος του χρόνου θα βρει τον δρόμο του και θα πάρει τη θέση που του αξίζει. Περνάει δύσκολα η ομάδα, εδώ και χρόνια, πρέπει όμως όλοι να στηρίξουν την ομάδα, να μην την αφήσουν, ο Ηρακλής έχει κόσμο που αγαπά τον σύλλογο και πρέπει τώρα να είναι ακόμα περισσότερο κοντά του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.