, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όλα τα νέα των ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας σε… 861 λέξεις

της Ελένης Τσαλκατίδου
ΠΑΟΚ
Έτοιμος να σηκώσει το πέμπτο!
Ραντεβού με την… ιστορία έχουν σήμερα το βράδυ οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που στις 20:30 αντιμετωπίζουν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο! Οι «ασπρόμαυροι», μετά τον χαμένο τελικό τη σεζόν 2013-΄14 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλουν να σηκώσουν απόψε το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία τους, μετά το 1972, το 1974, το 2001 και το 2003 στον 18ο τελικό τους.
Στο μεταξύ, όλη την εβδομάδα επικράτησε παροξυσμός στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ, που αναζητούσαν εναγωνίως ένα εισιτήριο, αφού είναι δεδομένο πως μόνο 8.000 φίλαθλοι από κάθε ομάδα θα βρεθούν σήμερα το βράδυ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Νούμερο μικρό για να ικανοποιήσει τη «δίψα» των φίλων του Δικεφάλου, που θα ήθελαν να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Ίβιτς και να είναι παρόντες σε μια ιστορική στιγμή για την ομάδα.
 
SUPERLEAGUE
 
ΗΡΑΚΛΗΣ
Κατέβασαν «ρολά»
Την τελευταία τους προπόνηση πραγματοποίησαν την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, οι οποίοι πέτυχαν τον στόχο της φετινής χρονιάς, κρατώντας – τουλάχιστον αγωνιστικά – την ομάδα στη Super League. Η κατάσταση, άλλωστε, που υπάρχει στην ομάδα δεν τους επέτρεψε να παραμείνουν περισσότερο στην Θεσσαλονίκη και ουδείς γνωρίζει πλέον μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον Ηρακλή.
 
ΒΕΡΟΙΑ
Αβέβαιο το μέλλον της
Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η ομάδα της Βέροιας, η οποία ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις στη Super League και  νέα χρονιά θα την βρει στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό της. Πάντως, η εικόνα που παρουσίασε ο σύλλογος της Ημαθίας στο τελευταίο ματς της χρονιάς με την Ξάνθη ήταν απογοητευτική, αφού ταξίδεψε στην ακριτική πόλη χωρίς προπονητή και με αρκετούς παίκτες από την Κ20, αφού είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί βασικοί επικαλέστηκαν προβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες.
Έτσι, η «Βασίλισσα του Βορρά» αποχαιρέτησε με τον χειρότερο τρόπο τα μεγάλα σαλόνια, έπειτα από μια συνεχή πενταετή παρουσία σε αυτά και πλέον το μέλλον της είναι κάτι περισσότερο από αβέβαιο.
 
FOOTBALL LEAGUE
ΑΡΗΣ
Ελπίζει μόνο σε θαύμα
Ο Άρης άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς την περασμένη Κυριακή στις Σέρρες, όταν και ήρθε ισόπαλος (0-0) με τον Πανσερραϊκό, με αποτέλεσμα το όνειρο της ανόδου ν’ απομακρύνεται και άλλο για τους «κίτρινους». Και αυτό γιατί το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου βρίσκεται στο -8 από την δεύτερη προνομιούχο θέση και πλέον μόνο σε θαύμα μπορούν να ελπίζουν οι Θεσσαλονικείς για την επιστροφή τους στη Super League. Ούτως ή άλλως η επίτευξη του στόχου τους εδώ και καιρό δεν βρίσκεται μόνο στα δικά τους πόδια, αλλά και σε αυτά των παικτών του πρωτοπόρου, Απόλλωνα Σμύρνης και της δεύτερης στη βαθμολογία, Λαμίας.
Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να διασφαλίσει πάση θυσία την 3η θέση – υπάρχουν ελπίδες για άνοδο και του τρίτου στη βαθμολογία -, όμως, οπωσδήποτε η επόμενη ημέρα στον σύλλογο θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
 
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
Όλο και πιο κοντά στην παραμονή
Σε θέση ισχύος βρίσκεται ο Αιγινιακός, όσον αφορά στην υπόθεση της αποφυγής του υποβιβασμού, μετά την σπουδαία νίκη του με 5-1 στον «τελικό» με τα Χανιά. Η ομάδα της Πιερίας, που βρίσκεται πλέον στο +4 από την Καλλιθέα και τον Πανελευσινιακό, θέλει νίκη ή ακόμα και ισοπαλία με την ομάδα της Αθήνας αύριο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι και τη νέα χρονιά θ’ αγωνίζεται στη Football League.
 
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Με ανεβασμένη ψυχολογία οι Σερραίοι
«Άγγιξε» τη νίκη στο ματς με τον Άρη ο Πανσερραϊκός, που αρκέστηκε τελικά στον έναν βαθμό από την ισοπαλία, με το σύνολο του Παναγιώτη Διλμπέρη να είναι ούτως ή άλλως βαθμολογικά αδιάφορο, αφού εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Οι Σερραίοι έχουν αύριο ρεπό, λόγω της απόσυρσης του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα, και συνεπώς περισσότερο χρόνο για ξεκούραση.
 
Το αυριανό πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής (όλα τα ματς ξεκινούν στις 17:00):
Απόλλων Σμύρνης-Πανελευσινιακός
Λαμία-ΟΦΗ
Τρίκαλα-Καλλονή
Άρης-Νέος Αχαρναϊκός
Χανιά-Κισσαμικός
Καλλιθέα-Αιγινιακός
Σπάρτη-Αγροτικός Αστέρας
Αν. Καρδίτσας-Παναιγιάλειος
 
 
Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
 
1ος όμιλος: Νίκη και… έφυγε για Football League!

Δύο μόλις βαθμούς, που στην ουσία μεταφράζονται σε νίκη επί της Καρδίας αύριο, χρειάζεται πλέον ο Απόλλων Καλαμαριάς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στη Football League, αφού δε είχε πρόβλημα ούτε απέναντι στον Εορδαϊκό την περασμένη Κυριακή. Οι Πόντιοι ανυπομονούν πλέον για την επισημοποίηση της ανόδου, που ήταν και ο μεγάλος φετινός τους στόχος. Στο μεταξύ, η ΑΠΕ Λαγκαδά με τον… αέρα της επικράτησης και στο τοπικό ντέρμπι επί του Καμπανιακού, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης.
Αναλυτικά, το αυριανό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής (όλα τα ματς ξεκινούν στις 17:00): Νάουσα-Καβάλα, Απόλλων Καλαμαριάς-Καρδία, Δόξα Προσκυνητών-ΑΠΕΛ, Καμπανιακός-Ορφέας Ξάνθης, Απόλλων Παραλιμνίου-Αλμωπός Αριδαίας, Νέστος Χρυσούπολης-Μακεδονικός Φούφα.
 
2ος όμιλος: «Ζωντανές» οι ελπίδες για παραμονή του Αχιλλέα
Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, όντας αήττητος, γεγονός που δείχνει τον ζήλο των παικτών του για την παραμονή στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Πιερίας από εκεί που είχε τρεις νίκες… συνολικά στο πρωτάθλημα, πλέον μετρά τρεις επικρατήσεις σερί, ενώ τελευταίο της «θύμα» ήταν ο συμπολίτης Πιερικός (3-2). Από την πλευρά του, ο Διαγόρας Σεβαστής, αν και άφησε βαθμούς στο ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης, εντούτοις, παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη τετράδα.
Αναλυτικά, το αυριανό το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής (όλα τα ματς ξεκινούν στις 17:00): Διαγόρας Σεβαστής-Απόλλων Λάρισας, Ένωση Απολλώνιου/Ιστιαίας-Τηλυκράτης 2014, ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου, Αστέρας Πετρίτη-Πύδνα Κίτρους, Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Εθνικός Φιλιππιάδας, Θεσπρωτός-Αμβρακία Κωστακίων, Ολυμπιακός Βόλου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Ρήγας Φεραίος-Πιερικός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.