11:20, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Ανανέωση made in… Boto!

Του Θωμά Μίχου

Η έλευση του Ζοζέ Μπότο σηματοδοτεί την νέα εποχή του ΠΑΟΚ. Η επιλογή του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή έγινε με έναν και μοναδικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ολική ανοικοδόμηση του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Μπότο δείχνει πως ήρθε έτοιμος, «διαβασμένος» και με γνώση για το τι πρέπει να κάνει. Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι, όμως το βιογραφικό του αποτελεί εγγύηση για… επιτυχία. Μένει αυτό να φανεί και στη πράξη. Tα πρώτα δείγματα γραφής του δείχνουν σε μεγάλο βαθμό και το πλάνο που θα κινηθεί – κυρίως – το ερχόμενο καλοκαίρι εκεί όπου επί της ουσίας θα «χτιστεί» ο νέος ΠΑΟΚ.

Ανέκαθεν ατού του Πορτογάλου ήταν να ανακαλύπτει νέους, εξελίξιμους ποδοσφαιριστές δίνοντάς τους μεταπωλητική αξία και αυτό φιλοδοξεί να πετύχει και τώρα γνωρίζοντας πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει όλα τα στάνταρ και τις προοπτικές για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει το build up στην καριέρα του. Ο Ζοάν Σάστρε ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση της εποχής Μπότο. Μια πρόχειρη ματιά στο ποδοσφαιρικό του… id δείχνει και τον τρόπο που επιλέγει ο Πορτογάλος. Ο Φιλίπε Σοάρες όπως όλα δείχνουν θα είναι η επόμενη κίνηση του ΠΑΟΚ. Σε μία ακόμα μεταγραφή με… σφραγίδα Μπότο.

Οι χειμερινές αναζητήσεις του Δικεφάλου δεν σταματούν εδώ, αφού στη λίστα και το πλάνο Λουτσέσκου υπάρχει η επιθυμία για την απόκτηση ενός εξτρέμ. Από τις έως τώρα κινήσεις της χειμερινής περιόδου ο ο Μπότο δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πλάνο που έχει ενόψει καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε επιλογές παικτών με μικρό μέσο όρο ηλικίας, που το παιχνίδι τους θα στηρίζεται στην ένταση, την ταχύτητα και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν την ευχέρεια στον Ρουμάνο τεχνικό να δουλέψει με ένα υλικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που διαθέτει μέχρι σήμερα. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Μπότο καταφέρει και κερδίσει το στοίχημα σε μία θέση που στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια μοιάζει με «ηλεκτρική».

Από την έντυπη εφημερίδα Karfitsa