Αθώωση Παναθηναϊκού – Με κόσμο κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ

Δεκτή έγινε από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η έφεση του Παναθηναϊκού για την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 70.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ιωνικό.

Οι πράσινοι λοιπόν θα αγωνιστούν με κόσμο τόσο κόντρα στον ΟΦΗ όσο και κόντρα στον ΠΑΟΚ, στις 31/10 και 7/11 αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το sdna.gr, η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, άρα δε φέρουν ευθύνη. Παράλληλα, και αναφορικά με το βίντεο της αστυνομίας που δείχνει τα επεισόδια και ελήφθη υπ’ όψιν από τον αθλητικό δικαστή, υποστήριξαν ότι αφενός αρχικά δεν ήταν στον κατηγορητήριο, άρα δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Επιπρόσθετα, σημείωσαν ότι τα επεισόδια αυτά δεν έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο ματς, καθώς το βίντεο αναγράφει ημερομηνία Σεπτεμβρίου.

Από τον Παναθηναϊκό υποστήριζαν ότι το βίντεο βγαίνει για να στηρίξει το κατηγορητήριο. Όσα φαίνονται στο βίντεο δεν υπάρχουν σε κανένα κατηγορητήριο, επομένως παρότι γενικά ως αποδεικτικό μέσο γίνεται δεκτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άκυρο γιατί αναφέρεται σε πράξεις για τις οποίες ο Παναθηναϊκός δεν κατηγορήθηκε ποτέ και από κανέναν. Επιπροσθέτως η πρωτόδικη επέκτεινε απαράδεκτα τα όρια του εν γένει χώρου πέραν των όσων ορίζει το άρθρο 1 του π.κ. της ΕΠΟ.