10:03, Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

Ένας Ροδίτης στην Ιταλική  Βαρέζε


Ο Ελίος Μινάϊ γεννήθηκε στην Αλβανία και αμέσως μετά ήρθε στην Ελλάδα. Έχει καταγωγή από την Ρόδο και είναι γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου του 2001. Σε ηλικία μόλις 15 ετών πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή στο εξωτερικό.

Τα πάντα για το νεαρό άσο ξεκίνησαν όταν αγωνιζόταν στους Ιππότες Ρόδου. Πολύ γρήγορα με τις εμφανίσεις του μπήκε στο στόχαστρο της ιταλικής Σπάλ η οποία και τον απέκτησε. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Σήμερα ο 20χρονος Ελίος Μινάϊ αγωνίζεται στην  Βαρέζε και μιλάει για τη νέα του αυτή ποδοσφαιρική εμπειρία στην Κarfitsa.

– Ποιες είναι οι διαφορές που εντόπισες στο ιταλικό ποδόσφαιρο;

«Οι διαφορές είναι πολλές. . Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η οργάνωση είναι εξαιρετική, οι ακαδημίες και τα αθλητικά κέντρα είναι άρτια. Οι ομάδες εδώ προνοούν για όλα, υπάρχουν διατροφολόγοι και οι προπονήσεις γίνονται με όλα να είναι στην εντέλεια. Στην Ιταλία ως γνωστόν δουλεύουν στην τακτική και στην σωστή αμυντική λειτουργία. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα μου δυσκολεύτηκα, αλλά μετά από λίγο καιρό βρήκα τον ρυθμό μου και όλα έγιναν φυσιολογικά».– Η νέα σου ομάδα αγωνίζεται στη Serie D της Ιταλίας. Θεωρείς πως είναι μια κατηγορία που θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις το βήμα παραπάνω;

«Η κατηγορία μπορεί να είναι χαμηλή, αλλά το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Υπάρχει μεγάλο ανταγωνισμός και είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που με βοηθάει να αποκτήσω εμπειρίες για να είμαι έτοιμος για το επόμενο μου βήμα. Είναι για μένα μία ευκαιρία να κάνω την διαφορά και να αποδείξω τις ικανότητες μου».

– Στο πέρασμά σου από τη Σπαλ, έζησες την εμπειρία της συμμετοχής στην αποστολή της πρώτης ομάδας και μάλιστα αυτό έγινε σε αγώνα εναντίον της Ρόμα στο Ολίμπικο. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

«Ήταν και θα είναι για πάντα μια αξέχαστη στιγμή για μένα. Θέλω να το ξαναζήσω. Ξαφνικά βρέθηκαν να έχω δίπλα μου ποδοσφαιριστές που τους έβλεπα και τους θαύμαζα στην τηλεόραση και αυτό ήταν κάτι απίστευτο».

Σπαλ– Έχεις κάποιο πρότυπο;

«Ναι, τον Μέσι αλλά το στυλ μου είναι παρόμοιο με τον Ομπαμεγιάνκ. Παρακολουθώ πολλά βίντεο του και βλέπω αρκετά παιχνίδια για το πως κινείται στον ποδοσφαιρικό χώρο, αφού θέλω να πάρω αρκετά πράγματα από αυτόν».

– Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Θα γυρνούσα στην Ελλάδα μόνο αν υπήρχε κάποια πρόταση από ομάδα της Superleague που θα με ικανοποιούσε, αλλιώς θα προτιμούσα να μείνω στο εξωτερικό».

Ιππότες Ρόδου