Ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος για απόπειρα εκβίασης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Αχιλλέα Μπέο, για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα μετά τον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός 0-1 (Σεπτέμβριος 2010).
Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, μετά από πέντε αναβολές, έγινε και ολοκληρώθηκε σήμερα, παρά το «κενό μνήμης» (όπως είπε η εισαγγελέας) του Γιώργου Δαλούκα που ξαφνικά ξέχασε τα όσα είχε καταθέσει ενόρκως για το τι είχε συμβεί πριν 4 χρόνια, πριν και μετά τον επίμαχο αγώνα.
Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου έκρινε αναξιόπιστη τη σημερινή του κατάθεση και πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης. Λίγη ώρα αργότερα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Αχιλλέα Μπέο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή ως την έφεση.
«Αν οι μάρτυρες ήταν κατά μου, τι θα έπαιρνα; Ισόβια;», ρώτησε ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που τον καταδίκασαν.
Νωρίτερα, στην απολογία του, ο Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στο εδώλιο λόγω κάποιων κασετών που έχουν υποστεί συρραφή, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει πώς βρέθηκαν.
Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου εισηγήθηκε και η Εισαγγελέας τονίζοντας πως «δεν παίζει ρόλο αν το θύμα σήμερα υποστηρίζει πως δεν θυμάται τι είχε συμβεί. Η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα».
Η ιστορία…
Ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή, Γιώργου Δαλούκα, πριν από τον αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός (0-1) τον Σεπτέμβριο του 2010, με τον Βολιώτη ρέφερι να «σημαδεύει» το ματς με το πολυσυζητημένο πέναλτι που σφύριξε υπέρ του Βύντρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δηλώνει μετά ότι διαπράχθηκε… «έγκλημα κατά της Ελλάδας»!
Η ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης, είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2011 από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά, συνοδευόμενες από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες ακούγεται μόνο ο Μπέος και όχι ο συνομιλητής του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησε να επηρεάσει τον Δαλούκα πριν το επίμαχο ματς προκειμένου ο τελευταίος να ευνοήσει τον Άρη.
Η ακριβής κατηγορία είναι «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Πηγή: SDNA